KHK’liler dayanışıyor

Kayyum atanan belediyeden KHK ile işten çıkarılan Erdal Murat Aydın, KHK’liler olarak dayanıştıklarını, sorunlarına çözüm olmaya, hem psikolojik hem de maddi destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Amed Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasından sonra işten atılan Erdal Murat Aydın, sadece belediyeye değil, çalışanlarına ve seçmene de kayyum atandığını söyledi.

Belediyelere atanan kayyumlar marifetiyle on binlerce kişi işten atılmıştı. Bunlardan biri de Erdal Murat Aydın’dı. 

Amed Büyükşehir Belediyesi’nde 2006’da işe başlayan Aydın, kayyum atanmasından sonra 2017’de KHK ile işten çıkarıldı. Aydın, işten çıkarılmasının hem onu hem ailesi ve çevresini etkilediğini belirterek, şunları söyledi: “İşten atılmam beni zor bir sürece itti. Ailem de çok etkilendi bu süreçten. İş de bulamadık, çünkü sigorta kodumuzda da KHK ile işten atıldığımız yazıyor. Kendi işimizi kurmak için çabalarımız oldu. Dostlarımızın da yardımıyla bir çay ocağı açtım. Çay ocağını bir sene boyunca işlettim. Salgınla birlikte iş yapamaz hale geldik. Devretmek zorunda kaldım. Sonrasında bir fırında ekmek dağıtma işine girdim. Sağlık sorunlarımdan dolayı ona da devam edemedim. Şimdi de bir sitede yöneticilik yapıyorum.”

MEVCUT HUKUK SİSTEMİNDEN BEKLENTİMİZ YOK

İşten atıldıktan sonra hukuki yollara başvuran Aydın, şöyle konuştu: “İşe iade için iş mahkemesine başvurumuzu yaptık. İki duruşma yapıldıktan sonra reddedildi. Sonrasında bir üst mahkemeye başvuru yaptık ancak oradan da ret aldık. Türkiye’deki hukuk sisteminden bir beklentimiz yok. Umudumuz var. İktidar değişir, yeni gelenler yasal düzenlemeler yaparsa olumlu bir ilerleme olur. Mevcut durumda hukuk sisteminin önünün tıkandığını biz de görüyoruz. Bugün Anayasa Mahkemesi’ne de AİHM’e de başvurursak bir netice alamayacağımızı biliyoruz.” 

KAYYUM GASPTIR

“Kayyum dediğimiz şey, bir hak gaspıdır” diyen Aydın, şunları ifade etti: “Beni işten çıkararak bana da kayyum atamış oluyorsun. Çünkü beni işten çıkarıp yerime başkasını alıyorsun. Sadece belediye başkanına değil, herkese kayyum atamış oluyorsun. Seçmene de kayyum atıyorsun. Hakkınla gelemediğin yere gaspla geliyorsun.”

BİRBİRLERİNE DESTEK OLUYORLAR

İşten atılan KHK’liler olarak birbirleriyle dayanıştıklarını söyleyen Aydın, şunları paylaştı: “KHK TV sayesinde birbirimizden haberdar oluyoruz. Yine gruplarımız var. Oradan iletişime geçerek bir araya gelebiliyoruz. Birbirimizle dayanışıyoruz. Sorunlarımıza çözüm bulmaya, birbirimize hem psikolojik hem de maddi destek olmaya çalışıyoruz. Bir arada olmamız, moral ve motivasyonumuzu da yüksek tutuyor. Sayımız gerçekten çok fazla. Yüz binlerce KHK’li var, aileleriyle birlikte bu sayı milyonları buluyor. O yüzden seçimler yaklaşırken, bu KHK sorunu yine gündeme gelecek gibi görünüyor. Milyonlarca seçmen için her parti elindeki kartı gösterecektir.”