Kızının cenazesi kutuda teslim edildi: Bizden korksunlar!

Şehit kızı Axîn Seydo'nun (Menfiyat Elçiçek) cenazesi kendisine karton kutuda teslim edilen Asiye Elçiçek, "Öfkeliyim. Başım dik, ne yaparlarsa yapsınlar bize güçleri yetmeyecek, bizden korksunlar" dedi.

Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesine bağlı Kato Marînos bölgesinde 14-15 Eylül 2018 tarihinde çıkan çatışmada 5 Kurdistan Özgürlük Gerillası şehit düştü. Bunlardan YJA-STAR’lı Axîn Seydo'nun (Menfiyat Elçiçek) ailesi, kızlarının cenazesini alabilmek için 2018 yılında önce Şirnex ardından Colemêrg’e (Hakkari) giderek DNA örneği verdi. Ancak DNA sonuçlarının bilgisi aileye verilmeden, Axîn Seydo'nun cenazesi Colemêrg’de "kimsesizler mezarlığına" defnedildi.

 Aileyi 29 Kasım'da arayan Hakkari Emniyet Müdürlüğü, Axîn Seydo'nun cenazesinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) olduğu bilgisini paylaştı. Bunun üzerine ATK’ye giden Axîn Seydo'nun ailesine, cenaze karton bir kutu içerisinde teslim edildi.

'İŞKENCE YÖNTEMİ'

Anne Asiye Elçiçek, 5 yıldır kızının cenazesini alabilmek için uğraş verdiğini ancak karton kutu içinde teslim edilmesinin bir işkence yöntemi olduğunu söyledi. Cenazelerin ailelere bu yöntemle teslim edilmesine karşı büyük bir öfke duyduklarını dile getiren Asiye Elçiçek, cenazenin yıllar sonra ve farklı yöntemler ile teslim edilmesi için de “bizden korkuyorlar” dedi.

Asiye Elçiçek, "İstanbul'da işlemleri tamamladıktan sonra yetkililer ‘aracınızı morga yakınlaştırın' dediler. Aracımızı morga yaklaştırdık. Kızımı bir karton kutu içerisinde bana verdiler. Cenazeyi aldıktan sonra yola çıktık ve Adana’ya vardığımızda bu durumu daha fazla dayanamadım. Adana’da cenazeyi kefenleyip tabuta koyduk ve Hezex’e getirdik" dedi.

 'ACIMIZ DA ÖFKEMİZ DE TAZE'

Anne Asiye Elçiçek, "Acımız çok taze, öfkemiz de taze" diyerek, şunları ifade etti: "Kızımın cenazesini o şekilde aldığım zaman ilk sözlerim 'bu cenazelere kurban olurum' oldu. Polis etrafımı sardı ama bir şey yapamadı. Ben 5 yıldır kızımın cenazesini bekliyordum. Hep, ‘keşke kızımın cenazesini bulsam' diyordum. Yüreğimiz yandı beklemekten. Allah kimsenin yanına bırakmasın. Kızımın cenazesini o kartonun içinde aldığım zaman üzüldüm, öfkelendim. Ancak bir tarafım da iyi hissediyordu. Çünkü bazı anneler halen çocuklarının kemiklerini arıyorlar. Ben cenazemi evime getirdim ve başım dik."

Asiye Elçiçek, “Ne yaparlarsa yapsınlar bizi yenemeyecekler, bizden korkacak olan onlardır. Ne yapıyorlarsa da bize duydukları korkudan yapıyorlar” diye belirti.