GÖRÜNTÜLÜ

Kızwan dağı halkından işgale karşı yürüyüş

Suriye halklarının Türk işgal güçlerine ve saldırılarılarına karşı tepkisi giderek büyüyor. Kızwan dağı halkı Garre köyünde yaptığı yürüyüşle Türk devletinin işgal ve saldırıları protesto etti.

Köy içinde yürüyen Garra ve Kızwan dağı köylüleri, “Suriye toprakları birdir,  Erdoğan ülkemizden çık” sloganları attı. Garra aşireti aksakallılarından Abduleziz El Elevi ,uluslararası güçlere seslenerek, Türk devlet işgaline karşı durmasını istedi.

“Türk devletinin Suriye işgaline hayır, Türk devletinin Cireblus işgalini kınıyoruz” parkartlarının taşındığı yürüyüşte sık sık, “Erdoğan ülkemizden çık, ve Suriye toprakları birdir Türk işgaline izin vermeyeceğiz” sloganları atıldı. Yürüyüşte Garra aşireti aksakallılarından Abduleziz El Elevi, “Türk devletinin suriye topraklarını işgaline kınıyor ve QSD dışında kimsenin bizi gelip yönetmesini istemiyoruz” dedi. El Elevi konuşsana devamla, “Türk devleti çetelere verdiği destek ile yıllardır Suriye topraklarında kan dökülmesine  sebep oldu. Erdoğan ve onun eline tutan güçlerder terörist güçlerdir. Biz Önder APO felsefesi ile özgürlüğümüzü aldık.  Şimdi QSD ülkemizi DAİŞ çetelerinden temizleyince Türk devleti ülkemizi işgal ederek, savaşın devam etmesi ve kanın atmasına neden oluyor. Tüm uluslararası güçlerden Türk devletinin ülkemizi terk etmesini istemelerini bekliyoruz. Biz Suriye halkları olarak QSD bayrağı altında birlik ve beraberliğimizi sağlamışız. Başka da kimsenin gelip bizi yönetmesine izin vermeyeceğiz.”

Türk devlet işgaline karşı ilk defa yüşüyüş yapan Garra ve Kızwan dağı köyleri çete işgali altında kalmış,  21 Mayıs 2015 tarihinde YPG’nin başlattığı Komutan Rubar Qamişlo hamlesi ile özgürlüğüne kavuştu. 

...