KNK’den açlık grevindeki Dağ ve Er için çağrı

KNK, rehin tutulan ve 45 gündür açlık grevinde olan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er’e ilişkin duyarlılık çağrısında bulundu.

Hewlêr Cezaevindeki tutsaklar Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er, KDP’nin baskı politikalarına, tek tip elbise dayatmasına ve kötü muamelelere karşı açlık grevini 45’inci gününde sürdürüyor. Sağlık durumları da gün geçtikçe kötüleşiyor.
Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK), Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er’e ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

'İKİ GENCİN SESİ OLMALIYIZ'

Açıklamada şöyle denildi:

“.Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er, tutuklandıkları günden bu yana temel haklarının ihlal edilmesiyle gündeme geliyor. Dağ ve Er kendilerine yönelik kötü muameleye karşı 18 Mayıs 2023’te süresiz açlık grevine başladı. Dağ ve Er’in açlık grevi eylemleri 45’inci gününde devam ediyor. Sağlık durumları ise gün geçtikçe kötüleşiyor.

Tutuklu hakları konusunda Hewlêr yönetimi başta olmak üzere parti, örgüt, kurum ve bu konuda yetki ve söz sahibi olanlara çağrımız, her iki gencin de cezaevindeki diğer tutuklularla eşit haklara sahip olması gerektiğidir. Eğer aynı prensip ile her iki gence sahip çıkamaz ve onların sesi olamazsak kötü sonuçlar ortaya çıkacaktır."

KNK, açıklamanın sonunda "Cezaevinde tutuklu bulunan her iki gencin haklarını savunmayı insani bir görev olarak görüyor ve insan haklarına inanan herkesin gençlerin haklarına sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz" dedi.