KNK: Yeni yıl büyük mücadele yılı olacak

KNK, yeni yılı kutlayarak, 2021’in Kürt halkı için büyük bir çalışma ve mücadele yılı olacağını belirtti.

KNK Yürütme Konseyi, yeni yıl vesilesiyle yazılı bir mesaj yayımladı.
KNK, Türk devletinin Kuzey, Güney ve Rojava Kürdistan üzerindeki işgalci saldırılarını hatırlatarak, şöyle dedi:
“2020 yılının sonlarına doğru iç muhasebe yapılması gerek. Kürdistan halkı bütün acıları, yaraları, eksiklik ve zayıflıklarına rağmen, mücadelesinde başarıya ulaştı.
Kürtler düşmanın yaktığı ateş çemberinin içinde kutsal ve onurlu bir mücadele verdi. Ulusumuzun başarılarında, düşmanlar kendi içlerindeki çatışmasızlığı bir tarafa bırakarak, halkımızın kazanımlarını boşa çıkarmak için planlar yaptılar.
Kürdistan cephesinde ise hedef düşman ve işgalcilerin planlarını boşa çıkartmaktır. Bu da büyük iç ittifakla gerçekleşir. Rojava savaşında, halkımız Kürdistan’ın her yerinde ve ülke dışında kendi içinde büyük bir birlik oluşturdu. Bu birliğin siyasi bir birliğin temeli olmasını umut ediyoruz. Ne olursa olsun Kürtler iç diyaloglarla kendi içlerinde sorunları çözmeli, ittifaklar kurarak düşman ve işgalcilerin çabalarını boşa çıkarmalı.

'MÜCADELE AYDINLIĞA GÖTÜRÜYOR'

KNK olarak Kürdistan halkının 2021 yeni yılını büyük bir çalışma ve mücadeleye dönüştüreceğini umut ediyoruz. Ulusumuzun geleceği fedakar bir çalışma ve mücadele ile aydınlığa doğru yol almakta. Varolan kazanımlar, başarma iradesinin örnekleridir. Halkımız umutlu olmalı. Umut ediyoruz ki 2021 yılı başarılarımızın, halkımızın rüya ve hayallerinin gerçekleşeceği yıl olacak.
2021 yılı bütün insanlık için barış, huzur, özgürlük, demokrasi ve eşitlik yılı olsun.
Bu umut ve temennilerle KNK olarak bütün Kürt, Kürdistan ve dünyanın yeni yılını kutluyoruz.”