Komalên Ciwan: Serî Hilde Hamlesi'ne daha güçlü devam edecek

Komalên Ciwan Koordinasyonu, Serî Hilde Hamlesi'ne katılan gençliği selamladı.

Komalên Ciwan Koordinasyonu, Komalên Jinên Ciwan ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlattığı Serî Hilde Hamlesi'ne ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Serî Hilde Hamlesi kapsamında dört parça Kürdistan ve yurt dışı sahalarında önemli eylemsellikler gerçekleşmektedir. Kerkük’ten Şehba’ya, Efrîn’den Pencewin’e, Minbic'den Almanya’ya kadar her alan gençlerin 'Serî Hilde' sloganlarıyla yankılandı. Gençler bir an önce Önder Apo’dan haber alabilmek için başkaldırmıştır. Şu anda da Rojava ve Bakurê Suriye bölgelerinde YCR ve YJC öncülüğünde üç koldan uzun yürüyüş yapılmaktadır. Kızlı erkekli gençler Rojava ve Bakurê Suriye bölgelerinin binlerce şehidinin adına meşaleler yakmakta ve adeta tüm özgürlük düşmanlarından intik'am alırcasına Kürdistan topraklarını adımlamaktadır. Her genç yaktığı bir meşale ile adeta köleliğe ve işgale karşı başkaldırmış ve özgürlüğe ışık tutmuştur. Yine onlarca genç bu süreçte Serî Hilde kapsamında toplu katılımlar gerçekleştirmiştir. Yaptıkları bir açıklama ile özgürlük dağlarına gelen gençler Kürdistan'daki işgale ve soykırıma karşı mücadele etmek istediklerini belirtmişlerdir.

'DAHA RADİKAL VE GÜÇLÜ KATILIM OLACAK'

Özellikle Bakurê Kürdistan ve Türkiye'de de Serî Hilde kapsamında birçok sokak eylemi yapılmış ve gençler AKP faşist rejimine karşı tam bir eylemsel duruş içerisinde girmiştir. Amed, Ergani, Van, İzmir, Buca, Manisa, Muğla, Antalya, Bursa ve İstanbul’da Serî Hilde Hamlesi kapsamında düşmana ait araçlar ateşe verilmiş, savaş ekonomisinin bir parçası olan organize sanayi bölge fabrikaları yakılmıştır. Yine bu bir aylık süre zarfında düşman tarafından ajanlaştırılan bir genç DGH birimlerine teslim olmuş ve düşman adına yaptığı faaliyetleri itiraf ederek Serî Hilde Hamlesi'ne katılmak istediğini belirtmiştir. Yine 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle fuhuş yaptırılan yerlere dönük devrimci operasyonlar yapılmış ve tecavüzcü bir erkek DGK birimlerince yaptırım uygulanmıştır. Apocu Kürdistan gençliği ve devrimci Türkiye gençliğinin bundan sonraki süreçte Serî Hilde Hamlesi'ne daha radikal ve daha güçlü bir katılım sağlayacağı açıktır.

'GÜNEY GENÇLİĞİ ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTEDİ'

Yine aynı şekilde yurtsever gençlik ve genç kadınlar, Başurê Kürdistan'da her şehir ve ilçede eylemsellikler düzenlemiş ve Önder Apo’nun özgürlüğünü istemiştir. Bunun yanında T.C karakollarının Başurê Kürdistan'daki varlığını protesto etmiş ve Türk devletinin karakollarının Kürdistan topraklarındaki varlığının işgal anlamına geldiğini vurgulamıştır. Yine Kerkük ve ilçelerinin işgal edilmesini ve mevcut hükûmetin politikalarını eleştirmiştir. Yurtsever gençlik tüm devrimci ve direnişçi gençliği öz savunma temelinde Serî Hilde kapsamında eyleme çağırmıştır. Yine bu ay içerisinde iki grup genç Halk Savunma Güçlerine katılım temelinde yönünü Kürdistan dağlarına vermiş ve gerillaya katılmıştır. Başur'da yurtsever gençler ve Jinên Ciwanen Tekoşer’in hamle kapsamında gerçekleştirdiği eylemler etkili olmuştur. Bundan sonraki süreçte Önder Apo'nun özgürlüğü ve işgalci T.C devletinin Kürdistan'dan def edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz."

'AVRUPA VE RUSYA DA KİTLESEL KATILDI'

Avrupa ve Rusya'da da Apocu gençlerin hamleye kitlesel destek verdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Avrupa ve Rusya'daki gençliğin gerçekleştirdiği eylemsellikler de Kürdistan'da yapılan eylemleri tamamlar nitelikte olmuştur. Yurt dışında yaşayan yurtsever gençliğin bu tarihi sürece katılımı tarihi nitelikte olmak zorundadır. Her yerden ve herkesten çok daha fazla imkâna sahip olan bu sahaların, mevcut olanakları doğru değerlendirerek daha örgütlü ve sürekli bir şekilde Serî Hilde Hamlesi'ne aktif katılması önemli olacaktır" denildi.

MAXMUR Ş. RÜSTEM CUDİ KAMPI SELAMLANDI

Açıklamada, yine Maxmur Ş. Rüstem Cudi Kampı'nda da 1 Kasım'dan bu yana tüm gençliğin hamleye katıldığı vurgulanarak, "Serî Hilde Hamlesi'ni ilk selamlayan eylemler bu alanımızda gerçekleşmiştir. En son yapılan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde de genç kadınlar 'Serî Hilde' diyerek özgür kadın mücadelesini yükselteceklerini eylemleri ile ortaya koymuşlardır" diye kaydedildi.

'TÜM GENÇLİK KATILIRSA SONUÇ ALINIR'

Komalên Ciwan Koordinasyonu, açıklamasının sonunda ise şunları belirtti:

"Genel anlamda Bakûr, Başur, Maxmur, yurt dışı sahaları ve Rojava alanlarında yapılan eylemleri güçlü eylemsellikler olmuştur. Bu nedenle gençlik hareketi olarak Serî Hilde Hamlesi'ne katılan ve eylemde olan gençleri selamlıyoruz. Bilindiği gibi halen uzun yürüyüş gerçekleştirmekte olan Bakurê Suriyeli ve Rojavalı gençleri ve genç kadınları da özgürlük dağlarımızdan özel olarak selamlıyoruz. Kürt, Arap, Türkmen, Süryani-Asuri ve Êzidî gençliği gençlik hareketi olarak selamlıyoruz. Üç koldan başlatılan uzun yürüyüşlerin büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşmesi Serî Hilde Hamlesi'nin devrimci ruhunu yansıtmaktadır. Serî Hilde Hamlesi'nin Önder Apo'ya cevap olması ve halkımıza öncülük yapması, tüm gençliğin bu hamleye katılması ile mümkün olacaktır."