GÖRÜNTÜLÜ

‘Komplo gençlerin geleceğine yönelik kirli bir plandı’

9 Ekim Komplosu’na ilişkin konuşan HPG gerillaları, komplonun gençlerin geleceğine yönelik kirli bir plan olduğunu fakat Kürt Halk Önderi Öcalan’ın direnişiyle bu planları boşa çıkarttığını belirtti.

9 EKİM KOMPLOSU

HPG gerillaları Rêzan Zîlan, Kendal Azad ve Rojhat Norşîn Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 1998 yılında gerçekleştirilen 9 Ekim Komplosu’na ilişkin ANF’ye konuştu.


HPG savaşçısı Rêzan Zîlan: Uluslararası Komplo Önderlik şahsında bir Kürt halkına, Ortadoğu halkına ve ezilen tüm halklara karşı yapıldı. Amaç Rêber Apo'yu fiziksel olarak imha etmek, özgürlük hareketimizi zayıflatmak ve etkileri altına almaktı. Ama Önderlik buna izin vermedi ve komplo boşa çıktı. Özgürlük gerillaları olarak, Rêber Apo'nun militanları olarak mücadelemizin kaynağını Önderlikten alıyoruz. Önderliğin İmralı’da yıllardır sergilediği direniş bize örnektir. Koşullar ne kadar zor olursa olsun Rêber Apo'nun mücadele tarzıyla başarıya ulaşabiliriz. Bizler mücadeleyi Önderlikten öğrendik. Bu mücadelenin sonunda ışık görünüyor ve biz de bu ışığın peşinden gideceğiz.  Darbelerimizle, mücadelemizle komploculardan hesap soracağız.


HPG savaşçısı Kendal Azad: Ben henüz dünyaya gelmemişken Rêber Apo mücadeleye başlamıştı.

Önderliğin mücadelesinin amacı gençleri aydınlatmaktı ama hegemonik devletler gençlerin aydınlamasını değil tam tersi karanlıkta kalmasını istiyor. Bundan dolayı Önderliğimize yönelik Uluslararası Komplo’yu gerçekleştirdiler. Fakat amaçlarına ulaşamadılar. Önderlik komployu boşa çıkardı. Ama önemli olan Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlamak. Bunun için de mücadelemizi büyütmeliyiz. Afrika ve Hindistan gibi birçok ülke, mücadeleleriyle önderlerini ve halklarını özgürleştirdiler. Bizler de Rêber Apo’yu fiziki olarak özgürleştirebiliriz.


HPG savaşçısı Rojhat Norşîn: Komplocu güçler Rêber Apo’yu esir alarak halkımızın kazanımlarını yok etmek istedi. Fakat amaçlarına ulaşamadılar. Bugün PKK hala ayakta ve gün geçtikçe daha da güçleniyor. Komplocuların oyunları ne kadar büyük olursa olsun ne PKK, ne de halkımız yenilgiye uğrar. Bizler de Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadelemizi daha da büyüterek sürdüreceğiz.