KONGRA-GEL’den 2022 mesajı

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı yeni yıl mesajında Türkiye’deki faşist devlet düzeni yıkılmadıkça Kürdistan’ın dört parçasında halkların her zaman tehdit altında olacağını belirtti.

KONGRA-GEL 2022 yılının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kürdistan halkları, tüm yoldaşlar, Kürt halkının dostları ve ilerici insanlığa kutlu olmasını istedi.

2021 yılında şehit düşen özgürlük savaşçılarını anan KONGRA-GEL, “ideallerini yerine getirme” sözünü verdi.

“2021 yılında Türkiye devletinin Kürt halkının değerlerine karşı düşmanılığı en üst düzeye ulaştı. Dil, kültür, tarih, şehit cenazeleri, cezaevleri toplumsal, ulusal ve manevi değerler, her şey devletin hedefi oldu” denilen mesajda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve beş kez disiplin cezası uygulandığına dikkat çekildi.

Türk devletinin 2021’de Rojava, Şengal, Maxmur ve Güney Kürdistan’a yönelik saldırıları ile “Kürt halkının varlığına yönelik en büyük düşman” olduğunu gösterdiğini belirten KONGRA-GEL, “Bu durum bir kez daha Kürdistan’ın dört parçasında sorunların çözümü için her şeyden önce faşist Türkiye devletinin yenilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu faşist rejim yenilmedikçe Kürdistan halkalrı için özgürlük ve istikrar olmayacaktır” dedi.

2021’de KDP’nin Türk devleti ile her alanda geliştirdiği işbirliğine de dikkat çekilen mesajda, Kürt halkının bunu kabul etmediği vurgulandı. KONGRA-GEL, “Türkiye’deki faşist rejim er veya geç yenilecek, işbirlikçileri de yenilecek. KDP ne kadar erken Türkiye devleti ile işbirliği yapmaktan uzak durursa, bu hem KDP hem de Kürdistan halkı için kazanç olacaktır” diye belirtti.  

Gerilla alanlarına yönelik tırmanan saldırılara da işaret eden KONGRA-GEL, gerillanın bu işgal saldırılarına karşı direnişinin başarılı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen kampanyanın 2022’de dünya genelinde temel gündem olacağını ifade eden KONGRA-GEL, 2021’de terör listelerine karşı başlatılan kampanyada da ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Mesajda, “Türkiye faşist devlet düzeni yenilmediği sürece, Kürdistan’ın dört parçasında halklar her zaman tehdit altında olacaktır” denilirken, gerillanın tarihi direnişine toplumsal bir hamle ile destek verilmesi gerektiği vurgulandı. KONGRA-GEL, “Faşizmin yenilgisinin koşulları oluştu (…) Eğer toplumsal hamle de gerçekleşirse, diğer bir ifadeyle gerilla ve halk hamlesi birbirini tamamlarsa, 2022’de faşizmin yenilgisi garantilenmiş olur” dedi.