KONGRA-GEL: Efrîn direnişi 8 Mart armağanıdır

KONGRA-GEL, 8 Mart'ı kutlayarak, "Önder Apo’nun kadın özgürlük mücadelesi destan yazmaktadır" dedi. Efrîn direnişinin 8 Mart armağanı olduğunu belirten KONGRA-GEL, Efrîn için seferber olmaya çağırdı.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bugün yazılı bir mesaj yayımladı.

KONGRA-GEL'in mesajı şöyle:

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü; Komalên Jinên Kurdîstan, PAJK, YJA Star, YPJ, YJŞ, Efrîn’in direnişçi kadınları başta olmak üzere dünya kadınlarına ve tüm insanlığa kutlu olsun.

8 Mart, kadın kurtuluş ideolojisinin mimarı, kadın özgürlük mücadelesinin Önderi Reber Apo’ya kutlu olsun. Bu vesileyle bir kez daha Önder Apo’ya sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

'ÖNDER APO'NUN PROJESİ DESTAN YAZIYOR'

Önder Apo’nun destansı projem dediği kadın özgürlük mücadelesi şimdi tüm dünyada destan yazmaktadır. Asrın devrimi olan Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu (KSDF) devriminde öncü ve inşa gücü olan kadın özgürlük mücadelesi, erkek egemen sisteme karşı tüm dünyada kadınlar için bir umut ışığı oldu ve dünyanın dört bir yanında yaşayan özgürlük arayışı olan kadınlar tarafından sahiplenildi.

Rojava ve KSDF bir kadın devrimidir. Özellikle de Efrîn Kantonu, kadınların en etkin olduğu, özgür ve demokratik yaşamın mücadele ile inşa edildiği her alanda kadın emeğinin ve renginin belirgin olduğu bir yerdir.

Bundan dolayıdır ki Efrîn Kantonu sadece Suriye halkları için değil, bütün bölge halklarının sorunlarının çözümünde örnek alınacak demokratik toplumsal gelişmelerin yaratıldığı bir Kanton oldu. Efrîn Kantonu kendi nüfusu kadar, Suriye’deki savaşın yıkımından kaçıp Efrîn'e sığınan farklı halklardan ve inançlara mensup insanları bağrına basarak, toplumun bütün renkleriyle demokratik ulus ve kadın özgürlük bilinci temelinde yeniden inşa edildiği örnek bir alan oldu.

'EFRÎN'DE KADIN ÖNCÜLÜĞÜNE SALDIRILIYOR'

Faşist Türk devletinin Efrîn’i işgal amaçlı saldırısının en temel nedenlerinden biri, kadın öncülüğünde gelişen bu çoğulcu demokratik toplumsal sistemi yok etmektir. Tekçi diktatörlük sisteminin yıkılacağından korkan Türk devlet faşizmi, Rusya’nın desteği ile 47 gündür Efrîn‘e saldırmakta, sivil insanları katlederek, köy ve şehirleri yakıp yıkarak işgal ettiği yerlere yerleşmek istemektedir.

Erdoğan-Bahçeli-Ergenekon faşist ittifakı Efrîn’de işgal ettiği yerlere işbirlikçileri olan DAİŞ ve El Nusra çetelerini yerleştirerek, kadın özgürlükçü ekolojik demokratik toplum devrimini engellemeyi hayal etmektedir.

'EFRÎN DİRENİŞİ 8 MART ARMAĞANIDIR!'

Oysa Efrîn’de kadın öncülüğünde yürütülen destansı direniş, daha şimdiden tüm dünya kamuoyunda büyük destek ve takdir kazanmıştır. Efrîn direnişi kadın özgürlük mücadelesinin zaferidir ve tüm dünya kadınlarına 8 Mart armağanıdır.

Kadın Özgürlük Hareketi’nin açıkladığı gibi bu yıl tüm 8 Mart eylem ve etkinlikleri Efrîn’e sahip çıkma temelinde yapılacaktır. Kadın öncülüğünde yürütülen Efrîn direnişini yükseltmek ve mutlak zafere ulaştırmak için herkes seferber olmalıdır.

Efrîn’in özgürlüğü kadın özgürlüğüdür. Kadın özgürlüğü halklarımızın ve tüm insanlığın özgürlüğüdür. Herkes tüm gücüyle seferber olarak Efrîn’in özgürlüğüne kenetlenmelidir.

Erkek egemen dünyaya karşı daha özgürlükçü, daha eşitlikçi bir dünyanın kazanacağına olan inançla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle kadın özgürlüğü mücadelesinde şehit olan tüm kadın yoldaşlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, tüm mevzilerde direnen kadın yoldaşları sevgi ve saygıyla selamlıyoruz."