KONGRA-GEL: Noel bayramı barış ve huzura vesile olsun

KONGRA-GEL: "Hıristiyanlık aleminin Noel bayramını kutluyor, bayramın halklar ve inançlar arasında huzura ve barışa vesile olmasını diliyoruz."

KONGRA-GEL Eş Başkanlığı, Noel bayramı vesilesiyle bugün yazılı bir mesaj yayımladı.

KONGRA-GEL'in mesajı şöyle:

"Kürdistan bin yıllardır farklı dini inançların bir arada yaşadığı bir coğrafyadır. Zaman zaman egemen güçlerin politikaları sonucunda soykırıma varan büyük trajediler yaşanmışsa da, genel halk tabakaları birbirlerinin inançlarına saygılı olarak birlikte ve barış içinde yaşamışlardır. 

Noel bayramının ilk kutlandığı ülkelerden biri de Kürdistan’dır. İki bin yıla yakın bir süredir ülkemizde Hıristiyan inancına mensup kardeşlerimiz tarafından bu bayram kutlanmaktadır.  

Bayramlar huzur ve barış günleridir. Hıristiyan inancına mensup kardeşlerimiz tarafından Noel bayramının da bu anlayışla kutlanacağına, farklı inançlar arasında birbirlerine olan saygıyı pekiştireceğine, insanlarımız arasında barış ve huzura vesile olacağına inanıyoruz.

Bu vesile ile başta Kürdistanlı Hıristiyanlar olmak üzere tüm Hıristiyanlık aleminin Noel bayramını kutluyor, bayramın halklar ve inançlar arasında huzura ve barışa vesile olmasını diliyoruz."