Kürdistani İttifak Çalışması depremzedelerle dayanışmaya çağırdı

Kürdistani İttifak Çalışması, "Halkımızı, iktidarın engellemelerine rağmen depremzedelerle dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

Kürdistani İttifak Çalışması, 41 kişinin yaşamını yitirdiği, 1600'ü aşkın kişinin yaralandığı Elazığ merkezli depreme ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'YARDIMLARIN ENGELLENMESİ SKANDAL'

Açıklamada, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa dilenirken, şunlar kaydedildi:
"Halklarımızı, depremzedeler ile dayanışmayı iktidarın engellemelerine rağmen sürdürmeye çağırıyoruz. İktidarın direktifi doğrultusunda Elazığ Valiliği'nin, HDP’li Ergani Belediyesi'nin depremzedelere gönderdiği 2 kamyon yardım malzemesinin kente girişine izin vermeden geri çevirmesi tam bir skandaldır! Kürdün Kürde dar gününde yardım etmesine bile 'bölücülerin' denilerek yasak getiren zihniyeti kınıyoruz!

'BİLİM İNSANLARININ UYARISI DİKKATE ALINMADI'

Bilim insanlarının, epeydir 'Doğu Anadolu Fay Hattı' ile ilgili hükümeti ve yerel yetkilileri uyarmasına rağmen hiçbir önlem alınmadığından maalesef İstanbul depreminin aynısı yaşandı, yani deprem olduktan sonra tedbirler iktidarın aklına geldi!
Prof. Dr. Naci Görür'ün, 'Bir zamanlar Elazığ’ın depremselliği ile ilgili konferanslar verdim, uyarılar yaptım, Elazığ ve köylerini depreme hazırlayın dedim. Bu konuda kitaplar basıldı. Ama maalesef pek bir şey yapılmadı. Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi' demesi düşündürücüdür.

'DOĞA DEĞİL İKTİDAR ÖLDÜRÜYOR!'

Deprem bir doğa olayı ama depremin olası sonuçlarına karşı önlem almamak ise yöneticilerin pervasızlığıdır! Rant odaklı kentleşme politikalarını yürütmek deprem suçu işlemektir. İktidar her defasında depremden önce alınması gereken korunma tedbirlerini almak yerine insanları kör bir kaderciliğe havale ediyor.
Ayrıca deprem fay hatları üzerinde yaşadığımıza göre, deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler konusunda vatandaşları eğitmek de devleti yönetenlerin görevidir. Çünkü devleti yönetmek sadece vergi toplamak ve vatandaşı cezalandırmak değildir."