Kürt Dil Platformu’nun Amed'deki konferansı başladı

Kürt Dil Platformu’nun "Dilimiz kimliğimizdir, dilimiz varlığımızdır” sloganıyla düzenlediği konferansı Amed'de başladı.

Kürt siyasi partilerinin bir araya gelmesi ile oluşturulan Kürt Dil Platformu’nun, “Dilimiz kimliğimizdir, dilimiz varlığımızdır” sloganıyla Amed'in Sur ilçesindeki bir otelde düzenlediği konferans başladı.
21 Şubat Dünya Anadil Günü kapsamında gerçekleştirilen konferansa, platform bileşeni siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir de katıldı.
Kürt Dil Platformu Sözcüsü Şerefxan Cizirî, dil çalışmalarının önemine değindi, atılacak her somut adımın Kürtçenin geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı.
Platform üyelerinden Hayrettin Altun ise Kirmanckî lehçesinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, sahip çıkma çağrısında bulundu.

SUNUM BAŞLIKLARI

Konferansta, DBP Amed İl Yöneticisi Hayrettin Altun “Dil ve Eğitim”, KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek “Dil ve Halk”, Platform Sözcüsü Şerefxan Cizîrî “Dil ve Aydınlık”, PSK’den Hasan Dağtekin ise “Dil ve Resmiyet” konu başlıklarında sunumlar yapacak.

PLATFORMDA YER ALANLAR

Kürt Dil Platformu’nda şu partiler yer alıyor:
"Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T), Kürt Demokratlar Platformu (PDK-Bakur) ve Azadi Partisi."