Kürdistan için hiç çekinmeden canını feda etti

2016 yılında düşmanın Kürdistan’a yönelik saldırılarının ardından gerilla saflarına katılan Rewşen Hêvî, Kürdistan için hiç çekinmeden canını feda etti ve 6 Haziran 2022 yılında şehitler kervanına katıldı.

Kürdistan’da Ahura Mazda ile Ehriman arasındaki savaş hiç bitmedi. Medan cenneti bir savaş alanına dönüştü. Ahura’nın torunları da zalimlere karşı savaşını sürdürüyor.

Bu kahramanlardan biri de Dilan Aldan (Rewşen Hêvî).

1999 yılında Kürdistan’ın başkenti Amed’de dünyaya gelen Dilan Aldan, 11. sınıfa kadar okula gider. Ancak arayışı ve hedefi hiçbir zaman okulu bitirmek veya devlet dairesinde bir sandalyeye sahip olmak değildir. Arayışının cevabını ancak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yapılan yürüyüşlerde gördü. O dönem farklı duygular yaşamaya başlayan Dilan Aldan, gerçeğini görür ve “Biz Kürdüz ama neden dilimizi konuşamıyoruz, neden başka bir ulus gibi yaşamaya mecbur bırakılıyoruz, bu savaş ne için veriliyor” sorularının peşine düşer.

Artık nasıl bir yaşamak istediği konusunda netleşen Dilan Aldan, 2016 yılı milat olur. O yıl Türk devletinin saldırılarına karşı Sur’da 60 kahraman fedaice direniyor. Öz yönetim sürecinde yaşanan direnişten etkilenen Dilan Aldan,  kararlılıkla ve ülke sevgisiyle dolu bir ruhla mücadele kampına saflarına katılır. Lice’li olan Dilan Aldan, Özel Kuvvetlere katılmadan önce Siyajîn ismini alır. Temel eğitimini tamamladıktan sonra kısa sürede stratejik çalışmalar ve eylemler içerisinde yer alan gerilla Siyajîn, uzun yıllar örgütlenme çalışmalarında da yer alır.

DAĞLARDA GEÇİRDİĞİ YAŞAMIN HER ANI ÇOK DEĞERLİDİR

Gerilla Siyajîn bu inanç ve kararlılıkla yaşamın her türlü sevincini ve zorluğunu kucaklıyor. Dağlarda geçirdiği yaşamın her anı onun için çok değerliydi. Gerilla yaşamını, Kürdistan doğasını tanıdıkça güçlenen gerilla Siyajîn, kendisine yüklenen sorumlulukları başarıyla yerine getirir. 2018 yılında Şehit Rojin Gewda Askeri Akademisi'nde eğitim görür. Ve devrimci halk mücadelesinde etkili bir gerilla olmak ister. Kendisini her an özgürlüğe derinden yatırmış ve şahsında özgür kadın kimliğini temsil etme mücadelesi verir.

Siyajîn, kişiliğiyle her zaman bir iç savaş içindedir. Apo'cu felsefeyle kendini geliştirmek ve bilinçli bir kadın olmak istiyor. Fırtına gibi bir militan olmak ve İmralı sistemini bozguna uğratmak isteyen gerilla Siyajîn, Kürdistan şehitlerinin kahramanlığı karşısında kendini yetersiz buluyor. Kendilerini feda eden arkadaşlarının rapor ve yaşamlarını okuyarak Özel Kuvvetler örgütlenmesine (Hêzên Taybet) katılır. Savaştan önce kendini arkadaşlarına ve ailesine adamayı temel ilke edinmiştir.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın "Yaşamında fedakar olan, savaşında da fedakardır” sözünü esas alır. Bu perspektifle 2021 yılında Amed’e doğru yola çıkar ve Siyajîn’den sonra Rewşen Hêvî ismini alır. 2022 yılı Türk devletinin Özgürlük Hareketi’ne yönelik aralıksız saldırılarını sürdürdüğü bir yıldır. Düşmana karşı özgürlük dağlarında savaşan gerilla Rewşen, Kürdistan için hiç çekinmeden canını feda etti. Cenga Xabûr Şehîd Savaş Maraş Hamlesi’nde de öncü rol oynayan gerilla Rewşen, 6 Haziran 2022 yılında düşmanın hava saldırısında yaşamını yitirerek şehitler kervanına katılır.