'Kürt gençleri topraklarının işgalini kabul etmeyecektir'

Komalên Ciwan Koordinasyonu, “Kürt gençleri bugün modern Demirci Kawa olarak bilinen Mazlum Doğan, Zekiye ve Rahşan gibi yaşamlarını ateşten çember edip onurlu yaşamda derinleşmektedirler" dedi.

Newroz’a ilişkin açıklama yapan Komalên Ciwan Koordinasyonu, “Kürt gençleri bugün modern Demirci Kawa olarak bilinen Mazlum Doğan, Zekiye ve Rahşan gibi yaşamlarını ateşten çember edip onurlu yaşamda derinleşmektedirler. Bundan dolayı Kürt gençliği Kürdistan topraklarının işgalini hiçbir zaman kabul etmeyecektir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Komalên Ciwan Koordinasyonu, Newroz gününün Ortadoğu toplumları tarafından yeni günün müjdecisi ve baharın gelişi gibi ele alınır ve kutsal olarak görüldüğünü belirtti. Her halkın kendi kültürü gibi, bugüne kutsal bir anlam atfettiğini de kaydeden Komalên Ciwan Koordinasyonu, “Bu topraklarda, bir bayram havası ile her zaman kutlanmıştır. Kürt halkı için de bu gün tarihlerinde direnişi içinde barındıran bir anlam taşımaktadır. Kürtlerin hafızasında Newroz yeniden doğuşun günü gibi ele alınır. Dehaklara karşı başkaldırının ve kendi özgürlüklerini kazanmanın ve zafere ulaşmayı içinde barındırır. Bu ruh bugün sömürgeci Türk devletinin zulmüne karşı zindanlarda ve bütün alanlarda Kürtler açısından can bulmaktadır. Bugün yine Cizre, Gever, Nusaybin ve Sur’da Newroz’un ruhu ile direnen yine bu güçtür ve vahşi çetelere direnen ruh da budur. Bu münasebetle biz, Mazlum Doğan’ın ruhu ile direnen genç kadınlarımıza ve genç erkeklerimi selamlıyoruz ve onlara başarılar diliyoruz” dedi.

Hiçbir zaman özgürlük için direnenlerin verdiği mücadelenin ruhu gibi hiçbir kutlama ve bayramın anlamlı olamayacağına da dikkat çeken Komalên Ciwan Koordinasyonu açıklamasında şunlara yer verdi: “Onun içindir ki Kürt gençleri bugün modern Demirci Kawa olarak bilinen Mazlum Doğan, Zekiye ve Rahşan gibi yaşamlarını ateşten çember edip onurlu yaşamda derinleşmektedirler. Bundan dolayı Kürt gençliği Kürdistan topraklarının işgalini hiçbir zaman kabul etmeyecektir. Newroz’un halayını bedenlerindeki ateş ile tutuşturdular. Bunun içindir ki Kürt gençleri bugün de Newroz kutlamalarını en üst düzeyde sahiplenmeli ve kutlamalıdır. Çünkü bugün Kürtler gençlerinin öncülüğünde tarihi bir direniş yürütmektedirler. Bugün Kürdistan’da yaşanan vahşet uygulamaları Erdoğan’ın sarayından yönlendirilen çeteler tarafından yürütülmektedir. Bu saldırı ve sömürgecilik eritmek ve yok etmek üzerin kurulmuştur ve amaçlanan Kürtlerin kültürünün ve varlığının yok edilmesidir. Esasta yürütülen saldırılar Kürtlerin büyük bedeler ödeyerek çok büyük şehitler vererek elde etikleri kazançları ellerinden tekrardan almaktır. Yani Kürt genç kadın ve erkeklerinin yılarca büyük emekler ile kazandıklarını karartmak amaçlarıdır. Şüphesiz tarihin yolunda atılmış tohumlar bu vahşi çetelere karşı çok büyük cevap olacaktır. 

Nasıl ki Mazlum Doğan şahsında faşist askeri rejim kayıp etiyse, Mehmet Tunç şahsında bu direnişçi ruh kendisini yeniden var ediyorsa bu ruh sarayın çetelerini de elbette yok edecektir. Yurtsever fedai gençliğin gazabı öyle olmalı ki saraydakileri ve ona bağlı vahşi çeteleri kahır etmelidir. 

Gene bu satılmış kişilikler ve çetelere yalakalık yapanlar yanlış hesaplara girmesinler ve halkımızın direnişine dil uzatmasınlar. Eğer Kürdistan halkı halaya durmuş ise bilinmelidir ki orada Mazlum’un ve PKK’nin ruhu direniştedir. Unutulmamalı ki 40 yıl önce Kürtlerinin kimliği tanınmadığı zamanlarda ve ezildiği zamanlarda 4 kişi bir araya gelemezdi. Bugün ise Newroz alanlarda yapılmakta ve bu gerçeği hiçbir karartma çabası salkıyamaz artık. 

Şüphesiz bugün Kürdistan’da sokak sokak, mahalle mahalle direnen bu ruh Reber Apo’nun çizgisindeki ruhtur. Biz başta Önder Apo’ya ve bütün şehitlerimize, şehit ailelerine, bütün Kürdistan halkını ve bugün de bile cephede direnen yoldaşlarımızın Newroz’u kutluyoruz. Direnişi büyütme çağırısını bütün Apo’cu gençliğe yapıyoruz. Newroz ruhu ile bütün alanlar direniş mücadelesi ile serhildan alanlarında çevrilmelidir.”