Kürt halkı işgal saldırıları karşısında sessiz kalmamalı

Kürt sanatçılar İnisiyatifi adına açıklama yapan sanatçı Xelil Xemgin, Kürt halkının yok edilmesi için KDP eliyle ihanet cephesinin devreye konulduğunu belirterek, “Başta Başûr halkı olmak üzere tüm Kurdistan halkı bu saldırılara sessiz kalmamalı" dedi.

İŞGAL SALDIRILARINA TEPKİ

Kürt sanatçılar İnisiyatifi, Güney Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarını arttıran Türk devleti ve KDP işbirliğine ilişkin açıklamada yaptı. İnisiyatifi adına açıklama yapan Kürt sanatçı Xelil Xemgin, Başûr halkı başta olmak üzere tüm Kürt halkının işgal saldırılarına karşı tutum alması gerektiğini belirtti.


Türk devleti bugün tüm askeri gücüyle, siyasetiyle, diplomasisiyle aynı zamanda işbirlikçileriyle Irak, İran ve Suriye rejimiyle birlikte Kurdistan halkına karşı imha konsepti temelinde saldırılarını sürdürdüğünü vurgulayan Xelil Xemgin, “Kürt sanatçılar olarak, yurtsever halkımıza, Kürt halkımıza ve Kürt halkının dostlarına çağrı bulunuyoruz; halkımızın gündemi öncelikli olarak Kürt Halk Önderi Rêber Apo’ya yönelik tecrittir. Tüm sorunların, çatışmaların, krizlerin sebebi tecrittir. Tecrit sonucu büyüyen savaş ve derinleşen sorunlardan kaynaklı Kurdistan’ın her yerinde Kürt halkına yönelik soykırım saldırıları devam ediyor. Özellikle Türk devleti her yerde bu savaşı sürdürüyor. Önderliğimize yönelik bu tecridi asla kabul etmiyoruz, her yerde Kürt halkının dostlarının tecridin sonlandırılması için başlatılan hamleye Kürt halkının sanatçıları olarak bizler de çalışmalarımızla ve eylemlerimizle destek vereceğiz. Sadece açıklama ve kınama tecridin kırılmasına yetmiyor her alanda Kürt halkının sanatçılarının hamleye katılması çok önemlidir.

Türk devleti bugün tüm askeri gücüyle, siyasetiyle, diplomasisiyle aynı zamanda işbirlikçileriyle Irak, İran ve hatta Suriye rejimiyle birlikte Kurdistan halkına karşı imha konsepti temelinde saldırılarını sürdürüyor. Bunu tüm dünyanın gözü önünde yapıyor ama kimse ses çıkarmıyor. Kürt halkı katledildiğinde kimseden ses çıkmıyor. Kürt sanatçılar olarak halkımıza özellikle de Başûr halkımıza çağrıda bulunuyoruz; sanatçılarımız, aydınlarımız, Kürt Pêşmergeleri şunu bilin ki; KDP’nin bugün Türk devleti ile yaptığı işbirliği sonucunda, Türk devletinin Başûr’dan çıkmayacaktır, hatta amaçları Kerkük ve Musul’a kadar gitmektir. Tüm dünya bunu biliyor KDP bilmiyor mu? Rojava’da, Bakûr’da her gün insanlık dışı cinayetler işleniyor, hatta çocukları bile katlediyorlar. Kürt halkının yok edilmesi için ihanet cephesi devreye konulmuş durumda. Başûr halkımız; nerede Kürtlük, nerede ulusallığımız, nerede Kurdistan’ımız? Türk devleti girdiği hiçbir yerden çıkmıyor, çıkmıyor, çıkmıyor. Herkesin bunu bilmesi lazım” diye konuştu.

BU SAVAŞ HEPİNİZİ YAKACAK

Geçmişte Kıbrıs’ı işgal edip bir daha oradan çıkmayan Türk devletinin Başûr topraklarından da çıkmayacağını altını çizen Xelil Xemgin, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Türk devleti ile işbirliği yapan, bu işgale öncülük edenler ihanetçidir. Her gün insanlarımız katlediliyor. Barzaniler şuan Türk devletine destek veriyor. Bu savaş hepinizi yakacak. Sanatçılar olarak, aydınlara, sanatçılara, Kürdüz diyen herkese çağrıda bulunuyoruz; sadece kınamakla olmaz, bu bir parti meselesi değil. Neden ulusal birlik oluşmuyor biliyor musunuz, şimdiye kadar kim engel oldu? Birlik olmak işgale karşı çıkmaktır. Şimdiden kimsenin köyüne gitmesine izin vermiyorlar, köyleri bombalıyorlar. Sivil insanlar katlediyor, çocuklar katlediliyor ve bunun karşısında herkes sessiz kalıyor.

Neden sessiz kalıyorsunuz? Kimse sessiz kalmamalı, bu ülke bizim ülkemiz, Türk devletinin orada hiçbir şeyi yok. Oradaki Kürtler kardeşlerimizdir, orası tüm Kürtlerin ülkesidir. Biz Kürtler biriz. Türk devleti Kurdistan’da sürdürdüğü bu savaştan sonuç almak istiyor. Ama bizler de inanıyoruz ki; bölgedeki en güçlü orduya sahip olan Türk devleti 40 yıldır nasıl ki başaramadıysa, bundan sonra da başaramayacaktır. Kurdistan devrimi düşman saldırdıkça daha da büyümüştür ve büyüyecektir. Herkese selam ve saygılarımızı iletiyoruz. Zafer Kürt halkının olacak, birliğimizi güçlendirelim, sanatçılar olarak halkımızdan beklentimiz budur. Özellikle Başûr halkı bu saldırılara karşı sessiz kalmayın.”