Kürt ve Süryani siyasetçiler: Tecrit Türk devletinin yenilgisinin ifadesidir

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride karışı tepkiler artıyor. Süryani siyasetçiler, Öcalan özerinde uygulanan tecridi lanetleyerek, Türk devletinin Öcalan’ın felsefesinin yayılmasını engelleyemeyeceğini belirti.

ANHA’ya konuşan Kürt ve Süryani siyasetçiler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi lanetleyerek, “Öcalan’a uygulanan tecrit, Türk devletinin Ortadoğu’da yeşeren demokratik fikirler karşısında yenilmesinin sonucudur” dedi.

Suriye Kürtleri Demokratik Parti (PDKS) Merkezi Komite üyesi Şükrî Hemo, Öcalan üzerindeki tecridi lanetleyerek, Türk devletinin Demokratik Federalizm projesini darbelemek istediğini belirtti. “Önderlik fiziki olarak tutsaktır ve kimse onun fikirleri ile aramıza ayrım koyamaz” diyen Hemo, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

Suriye Kürtleri Sol Parti (PÇDK) Merkezi Komite üyesi Abdulletîf Ehmed ise Öcalan’ın emekleri ve fikirleri ile yeşeren yeni demokratik ve özgür yaşamın tecritle engellenemeyeceğini kaydetti. Ehmed, uluslararası güçlere tecride karşı harekete geçme çağırdı. Süryani Birlik Partisi Örgütleme Konseyi üyesi Efram Ibrahîm, Öcalan’ın fikirleri ile şekillenen demokratik ulus felsefesi ışığında demokratik federalizm projesini inşa etmeye devam edeceklerini belirtti.