Kürtler öfkeleriyle dünyayı ayağa kaldırmalı

Bir kez daha güneşimizi karartmak istiyorlar. Cesaret, yoldaşlık, onur, şeref, kutsallık, gurur ve başarı, bugün Rêber Apo’ya sahip çıkmakla olur.

İşgalci Türk devleti 27 aydır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinden ağır bir tecrit uygulayarak ailesi ve avukatlarıyla görüşmesini engelliyor. Böyle ağır bir tecrit dünyanın tüm kanun ve yasalarında büyük bir suçtur ve hiçbir tutsağa uygulanamaz. Önder Apo, özgürlük felsefesiyle ezilen halkları temsil etmektedir. Ama bu insanlık suçu, tüm iktidar güçlerinin işbirliği ve desteğiyle Kürt ulusuna karşı işlenmektedir. Uluslararası komploda yer alan güçler dışında hiçbir güç İmralı'ya giremiyor.

Rêber Apo’ya isimsiz, tarihsiz mektuplar göndermenin anlamı ne? Bu işgalci ve faşist Türkiye devletinin uygulamasıdır. Erdoğan'ın emri ve izniyle yapılıyor. Erdoğan, bu tehlikeli tehditlerle Önderlik hatırına kendisine verilen şansı da tehlikeye atmaktadır. Yani Önder Apo'nun varlığı sayesinde Erdoğan bu zamana kadar nefes alabiliyor. Önder Apo sayesinde Türkiye güvende ve yanmadı. Önder Apo soykırımın pençesinde olan, zulüm gören bir halkın özgürlüğü için isyan etti ve mücadele yoluna girdi. Onurlu bir şekilde ilerleyerek özgürlük hedefini büyüttü. Önder Apo sadece Kürt halkı için değil, artık tüm ezilen halkların özgürlüğü için mücadele ediyordu. Okudu, araştırdı, yarattı, çalıştı ve örgütledi. Felsefesiyle toplumdaki her bireyin önünü açmış, onlara değer vermiştir. Önder Apo'nun felsefesi ezilen halkların adalet ve özgürlük umudu oldu.

Önder Apo, barışı sağlamak için, her halkın varlığı ve kimliğiyle yaşaması için kendini feda etti. Gençler, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar için bir bilinç düzeyi yarattı. Ölümden yaşamı, karanlıktan aydınlığı, çöllerden bağ-bahçeler yarattı. İktidar sisteminin pençesine düşenleri uyardı ve bilinçlendirdi. Önder Apo ölüme izin vermedi, insanlığa özgür yaşamı ve fedakarlığı öğretti.

Şimdi özgür yaşamın yaratıcısına isimsiz, tarihsiz, zehirleme ve ölümle tehdit mektupları gönderiliyor. Rêber Apo'nun bir cümlesiyle kendini tanıyan, gerçeklerin farkına varan herkes ayaklanıp dünyayı ayağa kaldırmıyorsa bu büyük bir ayıp ve utançtır.  Rêber Apo, tüm ezilenlerin ve özgürlükten yana olan insanların ortak sevdasıdır. Halkların kardeşliği için, özgür bir yaşam için 24 yıldır İmralı’da bedel ödüyor. Artık anneler ağlamasın, çocuklar gülsün, kadınlar artık şiddete ve tecavüze uğramasın, hırsızlık, kötülük, yalan, aldatma ve yoz bir yaşam olmasın diye Rêber Apo, 24 yıldır bir adada direniyor.

Bugün Rêber Apo’ya, "Seni zehirleyeceğiz" tehditleri savrulmaktadır. Önder Apo'nun durumu bu düzeye geldiyse artık fedakarlık yapmamızın zamanıdır. Önder Apo güneşimizdir. Şimdi onun etrafında ateşten çember olma vakti geldi. Rêber Apo kimsenin el uzatamayacağı kırmızı çizgimizdir. Kalbimizin ve ruhumuzun kıblesidir, yaşamın tadını, anlamını, rengini Önder Apo ile alıyoruz. Bugün kutsal kıblemiz tehdit altındadır. Bir kez daha güneşimizi karartmak istiyorlar. Cesaret, yoldaşlık, onur, şeref, kutsallık, gurur ve başarı bugün Rêber Apo’ya sahip çıkmakla olur.