Kurum ve örgütlerden komploya karşı mesajlar

Çok sayıda kurum ve örgüt, 9 Ekim Komplosu'na karşı direnişi büyütme mesajı verdi.

Kürdistanlı demokratik kurum ve örgütler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük 9 Ekim Komplosu'nun yıl dönümünde açıklamalar yaptı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), "Türk devletinin 9 Ekim 2019’da gerçekleştirdiği işgal saldırısı, Önder Abdullah Öcalan’ın yarattığı halk direniş mirasının yıkılmasına karşıydı. Bu saldırılar, birçok ülkenin katılımıyla Önder Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun gerçekleştiği gün gerçekleştirildi. yürütülen her iki siyasettin amacı Kürt halkının kazanımlarını yok etmek ve iradesini zayıflatmak. Ancak komplocu güçler Kürtleri, kurallara ve ahlaki ölçülere dayalı toplumsal ilişkileri yok edemez" dedi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Tüm demokratik güçlere, sivil toplum örgütlerine, uluslararası hukuk kurumlarına, işgalci Türk devletini siyasetine ve vahşetlerinden dolayı yargılamak için uluslararası bir platform kurması çağrısı yapıyoruz. Başta ABD, Rusya ve BM olmak üzere uluslararası toplumu sessizliğini bozmaya, halkın öz değerlerine, barış ve güvende yaşaması için ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.
Tüm bölge halkına çok önemli bir süreçten geçmekte olduğumuz söylemek istiyoruz. Kimse güneşimizi karartamaz ve irademizi kıramaz. Çünkü biz devrimimizi bağımsız fırsatlarla ve kadınların Önderliğiyle, başarının kesin olan devrimci halk savaşının ölçüsü üzerine kurduk.”

TJA: HALKLARA MÜDAHALENİN BAŞLANGICI

Tevgera Jinên Azad (TJA) tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Öcalan’ın Suriye’den çıkarılmasıyla başlayan süreç, etkisi ve sonuçları itibariyle bugün hem Türkiye’de hem Ortadoğu’da önemli toplumsal ve siyasal gelişmeler ortaya çıkarmıştır. 9 Ekim komplosu, her ne kadar 1998’de hayata geçirilmiş olsa da, arka planında Kürt sorununun yüzyıllık çözümsüzlüğünün ve Kürtlerin bir halk olarak temel haklarından yoksun bırakılmalarıyla sonuçlanan bölgesel ve uluslararası bir mutabakat vardır. Yüzyıl önce Ortadoğu’daki egemen devletlerin sınırlarını çizen güçler bir asır sonra halklara umut olabilecek bir fikriyatın mimarı olan Sayın Abdullah Öcalan’a karşı da bir müdahale başlatmıştır” denildi.
"Komplo Ortadoğu halklarına müdahalenin de başlangıcıdır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar belirtildi:

"İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan’a karşı yürütülen ağırlaştırılmış tecrit ve ablukayı kırmak, Türkiye halklarını kuşatan faşizm zincirini de kıracaktır.
Halkların, kadınların ve gençlerin bu yüzyılını kazanmak için Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü şarttır."

ÖZGÜRLÜK KOMİTESİ: BU HAREKETİ BİTİREMEZSİNİZ

Doğu Kürdistan ve İran Önder Öcalan’a Özgürlük Komitesi de "Komplocuların anlamadığı şey, bu hareketin gücünün ve enerjisini halktan aldığı gerçeğidir. Bu hareketin iradesine yönelik hesapları başarısız oldu. Kürdistan’ın dört parçasındaki halkımızın ve Önder Apo öncülüğündeki dünya özgürlükçü halklarının eşsiz mücadelesi, onların tüm hayallerini yıktı” dedi.

İmralı Adasında ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesinin bütün sınırları aşarak dünya özgürlük savaşçılarına ulaştığı belirtildi.
Açıklamada, "Tüm özgürlük savaşçılarından, özellikle tüm kadınlardan, ‘Jin, Jîyan, Azadî’ felsefesiyle her yerde Önder Öcalan’ın fiziksel özgürlüğünü talep etmeleri çağrısında bulunuyoruz" mesajı verildi.

KONGRA STAR: TÜM HALKIMIZI VE KADINLARI ALANLARA ÇAĞIRIYORUZ

Kongra Star'ın açıklamasında, "Önder Abdullah Öcalan şahsında yürütülen bu komplo, tüm toplumu, kadınların özgür iradesini ve özgürlükçü insanları hedef aldı. ABD, Rusya, Türkiye, Yunanistan ve bazı yerel güçler, tüm ezilen halkların umudu olan özgürlük hareketini yenilgiye uğratmak için bu komployu başlattı. Komplonun amacı ise Önder APO’nun düşünce ve felsefesiyle kölelik, cinsiyetçilik ve iktidar sistemine karşı mücadelesini her geçen gün büyüten özgür kadının iradesini kırmak. 9 Ekim 2019’da Serêkaniyê ve Girê Sipi’nin yanı sıra Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük gerçekleştirilen işgal saldırıları 9 Ekim 1998 Komplosunun devamıdır” denildi.

Açıklamada, şu çağrı yapıldı: "Tüm halkımızı ve kadın örgütlerini alanlara çıkmaya, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadele seviyesini yükseltmeye, 9 Ekim Komplosunu yenmeye ve İmralı tecridini ‘Jin Jiyan Azadi’ ışığıyla kırmaya, Türk devletini yenilgiye uğratmaya çağırıyoruz."