Kutlu: Sessizlik sürerse sonucu herkes için ağır olur!

HDP Cizre Belediyesi Eşbaşkan Adayı Berivan Kutlu, Leyla Güven'in direnişine dikkat çekerek, artık bu sessizliğin son bulması gerektiğini, yoksa sonuçların herkes için çok ağır olacağını söyledi.

Leyla Güven'in, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecridin kaldırılması için açlık grevi her geçen gün daha kritik bir hal alarak devam ediyor. Tecride olduğu gibi tecride karşı yapılan eylemlere de sessiz kalınmasına tepki gösteren HDP Cizre Belediyesi Eşbaşkan Adayı Berivan Kutlu, artık bu sessizliğin son bulmasını, yoksa sonuçların herkes için çok ağır olacağını söyleyerek, insan hakları savunucularına, “Neredesiniz” diye sordu.

‘SÖZ KONUSU KÜRTLER İSE GÖRMÜYOR VE DUYMUYORLAR!'

Kutlu, şunları belirtti:

“Bir insan olarak, bir kadın olarak şunu sormak istiyorum; neden herkes bize karşı sessiz kalıyor? Kadın olduğu için mi? Anne olduğu için mi? Yoksa Kürt olduğu için mi? Biz bu mücadeleye başladığımızdan bu yana açıkça bellidir ve göz önündedir ki, başarırsak da biz kendi başımıza kazanacağız, batarsak da biz Kürtler topyekûn kaybedeceğiz. Ama özellikle de insan hakları adı altında prim yaparak bir marka haline gelen kimselerin ve kurumların bizler için bu kadar sessiz kalmasını affetmeyeceğiz.

Bu insanlara ve yetkililere soruyorum; neden bizleri görmüyor, duymuyorsunuz? Şu da bir kez daha bilinmelidir ki Leyla Başkan bir halkın öncülerindendir.

Kendimle de kavga ediyorum. Gözlerimizin önünde bir yaşam yok oluyor, bir insan ve umut yok oluyor. Bu eylemi başlatan Leyla arkadaş olsa da onun yolundan devam eden yüzlerce tutsak arkadaşımız da kendisi gibi ölüm ile burun buruna gelmiş halde. Bu nedenledir ki artık insanlığımızdan utanır hale geldik. Bu sessiz kalışı Cizre vahşetinden tanıyoruz biz. Bir ikincisi daha yaşanmaması için birlik olmaktan başka çaremiz yok. Tecrit o günden bu yana devam ediyor. Her şey birbiri ile bağlantılı. Söz konusu kişiler biz olunca gözler kör, kulaklar sağır oluyor. Yeter artık, duyun bu çığlığımızı!"

'TÜM KÜRTLER BİRLİK OLMALI'

Cizre Belediyesi Eşbaşkan Adayı Berivan Kutlu, çözümün tüm Kürtlerin birlik olmasında olduğunu da ifade ederek, şunları ekledi: “Biz bize yeteriz ama birlik olursak, bir bütün olursak. Biz Avrupa’dan Başur, Rojhilat ve Rojava'dan, her yerden bizlik olursak kimse kulağını bize tıkamayacak. Açlık grevleri bu kadar kritik bir sürece gelmişken çok acil bir şekilde bir şeylerin yapılması gerek. Ölümler yaşandıktan sonra artık hiçbir adımın, yaptırımın bir anlamı kalmayacak. Kendisine, ‘ben insan hakları savunucusuyum’ diyen herkese sesleniyorum; artık harekete geçilmeli!"