Leyla Güven'i ziyaretler sürüyor

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle 109 gündür açlık grevindeki DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'i ziyaretler devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 109’uncu gününde.  

İnsan Hakları Savunucusu, Barış Aktivisti Nimet Tanrıkulu, Filiz Uğuz, Feminist Özengül Ergün, Seher Kalkan, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Işıl Özgentürk yaptıkları destek ziyaretinde “Barışın sesi olan bir kadın olarak sesiniz olmak umuduyla sizinleyiz” mesajı verdi.

Leyla Güven de dayanışma ziyaretlerinin kendisine moral verdiğini söyleyerek, “Savaşı biz kadınlar başlatmadık ancak barışı biz başlatacağız” dedi. Türkiye’nin yasalarını ihlal ettiğini vurgulayan Leyla Güven, eylemcilerin talebinin yasalarını ihlal eden Türkiye’nin kendi yasalarına uyma yönünde olduğunu kaydetti. 

HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz ve Devrimci Demokrat Kadınların yaptığı  ziyarette ise Güven, ölümü kutsamadığını, yaşatmak için bu eyleme başladığını belirterek, tüm sorunların merkezinde olan tecridin kaldırılmasının Türkiye’ye bir nefes aldıracağını dile getirdi.

Ayrıca cezaevinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan tutsakların aileleri de Güven’i ziyaret etti.