MÖP: PKK halkların özgürlük ve eşitlik meşalesi oldu

Mezopotamya Özgürlük Partisi, PKK'nin 40. yılını kutladı.

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), PKK'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı bir açıklama yaptı.

PKK, gerilla ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile halkı selamlayan MÖP, Delal Amed, Aze Malazgirt ve arkadaşlarını da anarak açıklamasına başladı.

Halkların karanlık bir dönemden geçtiği sırada PKK'nin çıkış yapmasının büyük anlam ifade ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Kürt halkının öz iradesini yarattı, halklar arası güveni sağladı, kadını sömürüden özgürlük umuduna taşıdı ve Mezopotamya medeniyetini yeniden insanlığa yarattı. PKK geldiği aşamada, artık özgürlük, eşitlik ve demokrasi perspektifini, sistemini Mezopotamya halklarına mal etti ve Ortadoğu’da yayılmasını sağladı" denildi.

'PKK DIŞINDA ÇÖZÜM SUNAN KİMSE YOK'

"Bügün Ortadoğu merkezinde yaşanan 'III. Dünya Savaşı’na, bu savaşın taraflarına baktığımızda, PKK dışında sömürüden kurtulmanın tezini, halkların ortak demokratik irade içerisinde yaşamını savunan ve demokratik çözüm yolunu öne süren başka kimse yok" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Herkes; kendi sömürücü emelleri doğrultusunda, sorunlara yaklaşıyor ve bu yüzden de savaş hâlâ devam ediyor. Kuzey Suriye Demokratik Halklar Sistemi bunun en açık örneğidir. Bu sistem içinde Kürt, Êzidî, Ermeni, Arap, Çeçen, Asuri/Süryani/Keldani halkları ve kadınlar bir arada kendi özgünlüğünü, özgürlüğünü, eşitçe ifade ederek birlikte yaşamaktalar. Böylece PKK Mezopotamya, Ortadoğu ve Orta Asya’da özgürlük, demokrasi ve eşitlik meşalesi haline gelmiştir. Özellikle Ortadoğu’nun en hassas noktası olan sömürünün ana kaynağı kadın cinsi, bugün Ortadoğu’da PKK perspektifi öncülüğünde özgürlüğe, demokrasiye ve eşitliğe öncülük yapmaktadır.

(...)

Birkez daha PKK’nin 40. yıl dönümünü kutluyor, 'ezilmiş halklarımızın kaderi bir’ anlayışından yola çıkarak, halklarımızın özgür geleceği için her alanda birlikte olduğumuzu ifade ediyoruz!"