GÖRÜNTÜLÜ

MAK Gever ve Êlih’te Türk polislerini hedef aldı

Kürdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Colemêrg’in Gever ilçesi ile Êlih’in Bağlar Mahallesi’nde Türk polislerine yönelik eylemler düzenlediklerini bildirdi.

MAK EYLEM

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan) yazılı açıklamasında, “Milislerimiz 11 Eylül günü saat 22:20 sularında, Gever’in Kışla mahallesinde, işgalci polislere iki koldan eylem gerçekleştirdi” dedi. 

Bu eyleme ilişkin şu detaylar verildi: “İlk olarak ateş yakıp havai fişekler atan milislerimiz, işgalcileri eylem alanına çekmeyi başardı. Eylem alanına iki akrep ve bir amarok tipi araçla giren polisleri, milislerimiz el yapımı patlayıcılar ve ferdi silahlar ile pusuya düşürerek etkili bir şekilde vurdu. Büyük bir panik ve korku yaşayan işgalcilere ait amarok tipi araç, eylem alanından çıkmak isterken, aydınlatma direğine çarparak kaza yaptı. Eylem sonucunda ikisi ağır dört işgalci yaralanırken, yaralı polislere ait kan izleri eylem alanında tespit edildi. Yaralı işgalciler, zırhlı araçlar ile hastaneye taşınırken, milislerimiz güvenli bir şekilde alandan çekildi.”

Açıklamada aynı günü Êlih’te düzenlenen eyleme dair şunlar belirtildi: “Milislerimiz 11 eylül günü akşam 21:00 sularında, Êlih Bağlar’da alanlara çıkarak, HPG Komutanı Egîd Civyan anısına eylem düzenledi. Milislerimizin kurduğu barikatlara saldıran işgalci polislere, milislerimiz taş ve havai fişekler ile karşılık verdi. Uzun süren çatışmaların ardından, milislerimiz alandan çekilerek eylemlerini sonlandırdı.”

Türk devletinin Kürdistan’da sindirme, yok etme, savaş ve tecrit politikalarına dikkat çekilen açıklamada, “12 Eylül faşist darbesinin üzerinden 44 yıl geçmesine rağmen, darbecilerin ruhu hala mevcut rejim tarafından yaşatılmaktadır” denildi. 

Açıklamada, “Kürdistan Özgürlük Milisleri olarak, işgalci ve ihanetçilere karşı, yüz yılın intikam ruhu ve Önder Apo’dan aldığımız direniş çizgisiyle mücadele ederek, sömürgecileri Kürdistan’dan söküp atacağız” vurgusu yapıldı. 

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Gerçekleştirdiğimiz bu eylemler ile 11 Eylül 2020’de Botan’da şahadete ulaşan, büyük komutan ve mücadelemizin öncülerinden Egîd Civyan arkadaşı anıyor, mücadelesini zafere ulaştırana kadar, kesintisiz bir direniş içerisinde olacağımızı belirtiyoruz. Gün Egîd ve Zilan çizgisinde direnme ve zaferle buluşma günüdür.”