Mardin'de direniş sürüyor: Gasba son vereceğiz!

Mardin'de kayyum gasplarına karşı direniş sürüyor. Eylemde konuşan HDP Milletvekili Ebru Günay, "Ne olursa olsun, hakkımız olan koltuğu geri alacağız" dedi.

Mardin'de kayyum gasplarına karşı gerçekleştirilen Demokrasi Nöbeti 44'üncü gününde devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü binası önünde yapılan eyleme çok sayıda kişi ve HDP'li vekiller Ebru Günay ile Pero Dündar katıldı. Polis ablukası altında yapılan oturma eylemi, stranlar ve zılgıtlar eşliğinde sürdü. Eylemde konuşan HDP Milletvekilli Günay, büyük emekle sandıktan çıkan oylarla seçilen belediye eşbaşkanlarının görevlerini yapmasının engellendiğini söyledi.

'HALK İRADESİ GASP EDİLDİ; GERİ ALACAĞIZ'

Halk iradesinin 44 gündür gasp edildiğine değinen Günay, “44 gündür Van'da, Diyarbakır’da ve Mardin'de bizler nöbet halindeyiz. İrade gasbını kabul etmediğimizi her an dile getiriyoruz. Bizler ne olursa olsun, hakkımız olan koltuğu geri alacağız ve bu halkın gerçek iradesi orada oturmaya devam edecek. Kayyımlar, atanmış memurlar hiçbir zaman bu kenti yönetemez" dedi.

'YARGI PAKETİ' UYARISI

Kayyumların yaptıkları gasp, talan, yolsuzluk ve kadın kazanımlarına saldırıları hatırlatan Günay, kadınlar olarak kayyum sürecinde yaşanan ve 3 Ekim’de davası görülecek olan “fuhşa sürükleme” suçuna karşı adliyede olacaklarını belirtti. Bugün Meclis’in açıldığını hatırlatan Günay, “Bir yargı paketi gündeme getirilip tartışılacak. Buradan şunu dile getirmek istiyorum: Gerçek bir yargı sistemi ile adil ve demokratik bir sistemin önünü açmak lazım. Demokrasi için özgür bir siyaset yapabilmek için adil ve eşit bir yargı sistemine ihtiyacımız var. Bu da Meclis’in sorumluluğundadır. Çok küçük düzenlemeler ile bu ülkeye adalet gelmez. Esaslı düzenlemelere ihtiyacımız var. Kadın kazanımlarına her alanda çok ciddi bir saldırı var. Bu anlamda esas olan İstanbul Sözleşmesi’nin gereklerinin daha yakından takipçisi olmaktır. Çünkü her gün bu coğrafyanın bir yerinde kadınlar şiddete ve tecavüze maruz kalıyor. Kadın kazanımlarını korumak ve yasal uygulamalarını daha radikal bir şekilde göstermek gerekiyor" diye konuştu.