Mardin'de nöbet sürüyor: HDP etrafında kenetlenelim!

Mardin'de Demokrasi Nöbeti devam etti. Eylemdeki konuşmalarda, "Gün, HDP etrafında kenetlenme günü" mesajı verildi.

Demokrasi Nöbeti'nin 37’nci gününde konuşan HDP'li Murat Çepni, “Gün HDP etrafında kenetlenme günüdür. Bunu yapalım ki faşizm karşısındaki mücadelemizi büyütelim" dedi.
Mardin'de kayyum gasplarına karşı Demokrasi Nöbeti 37’nci gününde. HDP Mardin İl Örgütü önünde devam eden nöbete Mardin, Amed, Antep ile Batman 78’liler Derneği, partili vekiller ve çok sayıda kişi katıldı.

'BU HALKIN KİMLİĞİYLE OYNAMAYIN!'

“Halkın iradesi gasp edilemez” pankartının açıldığı eylemde, polisin ablukası dikkat çekti. Antep 78'liler Derneği'nden Atiye Okay, “Halkın iradesini gasp ederek koltuğa oturuyorlar. İttihat ve Terakki zihniyetiyle hiçbir ülke ve siyaset yürümez. Osmanlı'da bunu gördük. Biz ülkenin bu hale gelmemesi için mücadele ediyoruz. Sizin amacınız demokrasi değil, sizin amacınız Lale Dönemi'ni biraz daha sürdürmek. Her yerde kayyumların parayı nasıl çarçur ettiğini gördük. Ben Türkiye vatandaşı olarak utanıyorum” dedi. AKP hükümetinin düşüşte olduğunu ifade eden Okay, “Bu halkın oylarıyla, zihniyetiyle ve kimliğiyle oynamayın. Biz kardeşçe yaşamak istiyoruz, bundan daha doğal ne olabilir” diye ekledi.
78'liler Derneği Amed Başkanı Gani Alkan da AKP'nin seçimleri anlamsız hale getirdiğini belirtti. Alkan, "Bugün bunlara sessiz kalanların yarın demokrasi ve adalet ihtiyacı olacak" dedi.

‘GÜN, HDP ETRAFINDA KENETLENME GÜNÜDÜR'

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Çepni ise “Kayyum en başta Kürt  halkının siyasi iradesine karşı bir faşist  zorbalıktır” dedi. Kayyum atamalarının yolsuzluk ve yoksulluk olduğuna dikkati çeken Çepni, “Halktan çaldılar, etraflarındaki bir avuç sermaye gruplarına verdiler. Bu yüzden 'kayyum hırsızlıktır' demeye devam edeceğiz. Bütün hırsızlık ve yolsuzluklara son verene kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.
Kayyum atamalarının asla hesapsız kalmayacağını söyleyen Çepni, şöyle devam etti: “Dün ne oldu, Nusaybin davasında gençler müebbet hapis cezası aldı. Partimiz de halkımız da bunlara karşı mücadele etmeye devam edecek. Gün HDP etrafında kenetlenme günüdür. Bunu yapalım ki faşizm karşısındaki  mücadelemizi büyütelim. Bunu yapalım ki geleceğimizi kurtaralım. Bu coğrafya ezilenlerin coğrafyasıdır. Biz konuşmaya devam edeceğiz. Görüyorsunuz, bütün zulme rağmen HDP ayaktadır."