Mardin'de polis ablukası altında Demokrasi Nöbeti

Mardin'de Demokrasi Nöbeti 23. gününde. Polis saldırarak ve tehdit ederek eylemi engellemeye çalıştı.

 

Mardin'de kayyum gasplarına karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 23’üncü gününde başladı. Karayolları Parkı’nda tuttukları nöbet eylemi için HDP İl Örgütü binasından çıkan partililer, yine polis engeli ile karşılaştı. Partinin bulunduğu bina girişi ve çevresini ablukaya alan polisler, HDP’lilerin parka gitmelerine engel oldu.
Bunun üzerine polis ile HDP’liler arasında tartışma yaşandı. Milletvekilleri, diğer partililerden ayrılarak parka geçti.

ŞARKIYA POLİS TEHDİDİ

TOMA ile zırhlı araçlarla birlikte çok sayıda polisin ablukaya aldığı parka gelen milletvekillerine o esnada parkta oturan halk destek vermek istedi. Ancak milletvekillerinin yanına yaklaşmalarına engel olunması üzerine halk polis kalkanlarının önünde oturma eylemine başladı. O anlarda alkış çalışıp, şarkılar seslendiren eylemcilerin etraflarını saran polisler, şarkı söylemeye devam etmeleri halinde saldırılacağı tehdidinde bulundu.
Ancak şarkılarını söylemeye devam eden halk, polislerce zor kullanılarak dağıtılmaya çalışıldı. O anları cep telefonları ile kaydedenlerin telefonlarını ellerinden zorla alan polisler,  çekilen görüntü ve fotoğraflar tek tek sildi.

BASININ GÖRÜNTÜ ÇEKMESİNE ENGEL

Milletvekilleri ise oturma eylemlerinin ardından açıklama yaptı. HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş tarafından yapılan açıklamayı,  basın mensupları ve milletvekili danışmanlarının alana girmesine izin verilmediği için Mardin Milletvekili Ebru Günay kendi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak  paylaştı.

'KAYYUM YÖNETEMEZ'

Parkın içerisinde abluka altında olduklarına dikkat çeken Beştaş, partililerinin ve halkın yanlarına gelmelerine dahi engel olunduğunu söyledi.
Bu nedenle halkın parkın içinde farklı alanlarda oturma eylemine dahil olduğunu belirten Beştaş,"Mardin halkının seçmiş olduğu belediye eşbaşkanlarımız görevden alınmış olsa da kayyum Mardin’i yönetemez” dedi.
Açıklamanın ardından bu kez parktan ayrılmayan milletvekilleri, eylemlerini sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.