Mardin'den mesaj: Kayyumla da teslim alamayacaksınız!

AKP'nin çıkardığı KHK kapsamında Mardin'in dört DBP ilçe belediyesine sabah saatlerinde kayyumlar silah zoruyla el koymaya başladı.

AKP'nin Kanun Hükmünde Kararname ile yasalaştırdığı kayyumlar sabah saatlerinden itibaren Mardin'in Mazıdağı, Dargeçit, Derik ve Nusaybin belediyelerine silah zoruyla el koymaya başladı.

Nusaybin, Derik, Mazıdağı ve Dargeçit belediyelerine sabah saatlerinde polis eşliğinde gelen kayyumlar belediye personelini binadan çıkartarak belediye binalarında aramaya yapmaya başladı. 

Belediye Eş Başkanları ve Eş Başkanvekillerine herhangi bir tebligatta bulunulmadan baskınlar yapılırken, Derik Belediyesinde zabıta olan Vedat Erol gözaltına alındı. Nusaybin'e Mardin vali yardımcısı, Derik ve Dargeçit'e kaymakam, Mazıdağı'na ise Hetvan köyü muhtarı Vahit Çakal kayyum olarak atandı.

Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Eş Başkanı Necla Yıldırım, Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, Derik Belediye Eş Başkan Vekili Mustafa Kutlar ve Dargeçit Belediye Meclis Üyesi Şerif Acar, kayyuma boyun eğmeyeceklerini ve halk ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

KÖY MUHTARI KAYYUM OLDU

Eş Başkan Yıldırım, çalışmalarının ve kayyum darbesi ile kendilerini sindirmenin mümkün olmadığını ifade etti. AKP'nin köy muhtarını getirerek kayyum atadığını kaydeden Yıldırım, Kürt halkının iradesi ile kimsenin oynayamayacağını dile getirdi.

BELEDİYE ABLUKA ALTINDA

Sabahın erken saatlerinde Dargeçit Belediyesine polisin zırhlı araçlar eşliğinde gelerek kayyumu belediye binasına soktuğunu aktaran Belediye meclis üyesi Şerif Acar, kayyumun daha sonra başkanlık makamına el koyarak belediyede arama yapmaya başladığını anlattı.

Belediye binasının şu anda abluka altında olduğunu paylaşan Acar, kayyumu tanımayacaklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

DERİK'TE PERSONELİN ÇALIŞMASI ENGELLENİYOR

Derik Belediyesi'ne de sabah saatlerinde operasyon düzenleyen devlet güçleri, ilçe kaymakamını kayyum olarak belediye binasına soktu. Binada arama yapan ve kaymakamı makam odasına oturtan devlet güçleri, belediye personelinin çalışmasını da engelliyor. 

Derik Belediyesi Başkanvekili Mustafa Kutlar, belediyenin abluka altında olduğunu, halkın belediyeye el konulmasına tepki göstermek için toplandığını kaydetti. Kutlar, direnişin süreceğini, AKP saray iktidarının kayyumlarla Kürdistan'da sonuç alamayacağını dile getirdi.

'TANKLA TOPLA ALAMADINIZ, KAYYUMLA MI ALACAKSINIZ!'

Öz yönetim direnişinin en önemli noktalarından biri olan ve devlet güçlerince savaş suçu işlenerek yakılan yıkılan Nusaybin'e de silah zoruyla kayyum getirildi. Belediye binasını polis ve zırhlı araçlarla ablukaya alan devlet güçleri, Mardin vali yardımcısını belediye binasına sokarak başkanlık makamına oturttu. 

Eş Başkanlar Sara Kaya ve Cengiz Kök'ün binaya girişlerini engelleyen devlet güçleri, baskın sırasında belediye de bulunan santral ve temizlik personelini de binadan uzaklaştırdı.

Nusaybin'e aylardır tarihin en ağır askeri operasyonlarını yapan devletin Nusaybin'e boyun eğdiremediğini kaydeden Eş Başkan Kaya, bu saatten sonra kayyumla sonuç alamayacaklarının altını çizdi. 

"Sonuna kadar direneceğiz ve halkımızla birlikte Nusaybin'i yöneteceğiz" diyen Kaya, Kürdistan halkının iradesine sahip çıkması çağrısında bulundu.