Mardin gençliği, alanlara çağırıyor

Kayyumların en büyük baskı ve saldırıları kadın ve gençlik üzerinde gerçekleştirdiğini ifade eden HDP Mardin Gençlik Meclis üyeleri, gençleri alanlara çağırdı.

HDP Mardin Gençlik Meclis üyeleri, gençliğin öncü rolünü anımsatarak, “Yerleri de her zaman direnişin en ön saflarıdır. Sokaklara çağırıyoruz. Bu bir ses çıkarma eylemi de olabilir, zılgıt da olabilir. Sokakları yasakladılar mı camlara pencerelere, damlara çıkıp eylemlerimize devam edelim” dedi.

ANF’ye konuşan Gençlik Meclisi üyelerinden Büşra Koyun, kayyumlara karşın Mardin’de de direnişin devam ettiğini belirterek, kayyum atamanın, kadınlara, gençliğe ve Kürtlerin tüm kazanımlarına yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti. Koyun, “Genç kadınlar olarak kayyumu, iktidarın tecavüz kültürünü yansıtan politikalarının bir devamı olarak ele alıyoruz” dedi.

Buna karşı kadınları ve gençleri alanlara çağırdıklarını söyleyen Koyun, şöyle devam etti: “Toplumlara öncü olan kadınlar ve gençlerdir. Yerleri de her zaman direnişin en ön saflarıdır. Sokaklara çağırıyoruz. Bu bir ses çıkarma eylemi de olabilir, zılgıt da olabilir. Sokakları yasakladılar mı camlara pencerelere, damlara çıkıp eylemlerimize devam edelim. Tüm gençleri iktidarın kayyum politikalarına, kadınlara ve gençlere olan saldırılarına karşı sokaklara çağırıyoruz.”

KAYYUM GENÇLİĞE YÖNELDİ

31 Mart seçimleri öncesinde Kuzey Kürdistan’daki 96 belediyeye atanan kayyumların gençler üzerinde yoğunlaştırdığı yoz politikaları hatırlatan Gençlik Meclisi üyelerinde Hamza Yıldırım ise şunları söyledi: “Mardin’e ikinci kez kayyum atandı. Kayyumun ne olduğunu öncekinden biliyoruz. İlk kayyumlardan önce HDP’li belediyelerin gençler için oluşturduğu birçok alan vardı. Kültür, sanat, eğitim ve en önemlisi bilinç yükseltme alanları mevcuttu. Bunların gelişimini sağlayacak kurumlarımız vardı. Atanan kayyumlar bu alanların hepsine topyekun bir saldırı başladı. Zaman içerisinde içleri boşaltıldı ve yok oldu.”

UYUŞTURUCU, FUHUŞ VE ÖTESİ

Gençlerin bilinçli olarak fuhuş ve uyuşturucuya itildiğini kaydeden Yıldırım, şunları dile getirdi: “Gençlerin kendi özüne, kültürüne dönük rol ve misyonlarını geliştirecek alanlar yok edildi ve sadece yozlaştıracak alanlar arttırıldı. Kayyumlar, Kürt kadınlara ve gençlerine özel bir saldırı planlaması içerisindedir. Bunun karşısındaki yerlerimizi alacağız. Tüm gençleri de bu direnişlerin en ön saflarına davet ediyoruz.”