Maxmur: Şehitlerin talimatlarını yerine getireceğiz

Türk devletinin Rojava’ya saldırılarını düzenledikleri kitlesel bir yürüyüşle protesto eden Şehîd Rustem Cûdî Kamp halkı, “Bizim görevimiz, şehitlerin talimatlarını yerine getirmektir. Sonuna kadar bu yolda mücadele edeceğiz” dedi.

Maxmur’da bulunan Şehîd Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları kitlesel bir yürütüşle protesto edildi.

Şehit Aileleri Kurumu önünde başlayan yürüyüş, Şehîd Aryen Cûdî Parkı’na kadar devam etti.

Burada konuşan Maxmur Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, “Kürt halkı olarak hem fiziki hem de kültürel bir soykırımın pençesi altındayız. Önderlik, bu gerçeğe yıllar önce işaret etti. İşgalci güçler ve onun paramiliter çeteleri, Kürt halkının statü elde etmemesi için yüz yıldır savaş veriyorlar. Yüz yılı aşkın bir süredir bizlere karşı savaşıyorlar. Katledilen arkadaşlarımızı uğurluyor olsak da bizler gücümüzü onlardan alıyoruz. Şehitlerimiz, bizlere talimattır. Bizim görevimiz, onların talimatlarını yerine getirmektir. Onlar bize yol gösteriyorlar ve bizler de sonuna kadar bu yolda mücadele edeceğiz.”