Maxmur’da iki şehit, onlarca yaralı var

Maxmur Mülteci Kampı Öz Savunma Güçleri Komutanlığı, işgalci Türk devletinin 1 Şubat gecesi düzenlediği saldırılarda iki üyelerinin şehit düştüğünü ve onlarca sivilin yaralandığını açıkladı.

Türk devletinin düzenlediği hava saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Maxmur Mülteci Kampı Öz Savunma Güçleri Komutanlığı, gerilla karşısında sonuç alamayan Türk devletinin “namert ve ahlaksız bir şekilde Maxmur, Şengal ve Rojava’ya saldırılarda bulunduğunu” belirtti.

Saat 22.00 sıralarında üç bölgeye eş zamanlı saldırılarda bulunulduğunu hatırlatan Komutanlık, “Maxmur kampı, yıllardır tek başına Türk devleti ve işbirlikçilerinin düşmanlığına karşı direniyor ve öze savunma temelinde kendisini koruyor. Dün gece düzenlenen saldırıda, Öz Savunma Güçleri’nin Maxmur’daki üssü hedef alındı. Saldırıda iki üyemiz şehit oldu. Yakınlarının yardımına koşmaya çalışan siviller de saldırıların hedefi oldu ve onlarcası yaralandı. Yaralıların durumu şu an kontrol altında ve hastanelerde tedavi ediliyorlar” dedi.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kürt halkının direnişini her zamankinden daha büyüteceğinin altını çizen Komutanlık, şöyle noktaladı:

“Biz de Rüstem Cudi Kampı Öz Savunma Güçleri olarak, şehitlerimizin bize bıraktığı mirasla direnişimizi daha da büyüteceğiz. Halklara karşı düşmanlık yapan faşist Türk devletini yenilgiye uğratacağız. Tüm Kürdistan halkı ve dünyanın her yanındaki özgürlük yanlılarını alanlara çıkmaya çağırıyoruz. Ayrıca uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler’e, insan hakları kurumlarına mülteci kampına karşı yapılan saldırılar karşısında ses çıkarmaları ve Türk devletinin işlediği insanlığa karşı suçların önüne geçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Şehit düşen üyelerimizin kimliklerini daha sonra kamuoyuna açıklayacağız.”