Maxmur’da kırkıncı yıl kutlaması

Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Kampı’nda PKK’nin 40’ıncı yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Binlerce Maxmurlu, öğretmen, öğrenci, öğretmenler, kadınlar, gençler, kurum temsilcilerinin katılımıyla dün öğle saatlerinde başlayan kutlama gece geç saatlere kadar sürdü.

Kampta toplanan binlerce kişi bir ağızdan “Bijî PKK”, “Bijî Rêber Apo”, “Şehîd Namirin” sloganları attı. Öcalan posterleri açılırken, PKK, KCK flamaları taşıdı. “Serî hilde, şer bike, Rêber Apo azad bike”, “Me bi ciwantî destpê kir, emê bi ciwantî ser bixin” (Genç başladık genç başaracağız) yazılı dev pankartlar kutlama alanına asıldı.

Kutlamanın yapıldığı büyük alanda toplanan binler, saatlerce süren kutlamada halaylar çekti, çalınan parçalara eşlik etti.

Kısa bir konuşma yapan Maxmur Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Huseyîn Kara, Maxmur halkının PKK’ye büyük emeklerinin olduğunu belirterek, “PKK halkın partisidir. Önder Apo bu partiye çok emek verdi, bu günlere getirdi. Önder Apo, ‘Maxmur çocukları ve öğrencileri benim çocuklarımdır’ diyordu. Sizler bu değere layık direnişe öncülük etmeniz gerekir” dedi.

Konuşmaların ardından Şehîd Çiyager müzik grubu, halk oyunları ekibi, yerel sanatçılar sahne alarak kutlamaya büyük bir coşku kattı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın PKK’nin 40’ıncı yılına ilişkin Maxmur Kampı’na gönderdiği mesaj okundu. Mesaj binlerce kişi büyük bir dikkatle dinledi.

Maxmur Kampı’nda kutlama gece geç saatlere kadar sürdü. Kutlama müzik gruplarının sahne almasıyla son buldu.