Maxmur’da komplo protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komplo Maxmur Mülteci Kampı’nda yürüyüşle protesto edildi.

KOMPLO PROTESTO

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmur) halk, 9 Ekim 1998 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komployu kitlesel bir yürüyüşle kınadı. Maxmur Şehit Aileleri Kurumu’nda başlayan ve sık sık ‘Bijî Serok Apo’, ‘Bê Serok Jiyan Nabe’, ‘Kes Nikara Roja Me Tarî Bike’ ve ‘Bimire xiyanet’ sloganlarının atıldığı yürüyüş, Maxmur Kültür Sanat Merkezi’ne kadar devam etti.

Maxmur Halk Meclisi Divanı Eşbaşkanı Ali Bilehi, şunları söyledi:

“Hegemonik güçler, işgalci güçler ve NATO gladyosu, 26 yıl önce Önderliğimize yönelik uluslararası bir komplo düzenledi. Ortadoğu’da yeni bir düzen inşa etmek isteyen egemen güçler, katliam ve soykırımlar gerçekleştirdiler. Önder Apo bu planlara karşı özgürlük mücadelesine başladı. Bu mücadele egemen güçlerin isteklerinin önünde bir engel oldu. Bu engeli kaldırmak için Önderliğe yönelik uluslararası bir komplo düzenlediler. Önderliğin öğrencileri, yoldaşları ve devrimciler komplonun amacına ulaşmasını engellemek için ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ sloganıyla bir dizi eylem düzenleyerek 9 Ekim komplosunu boşa çıkardı. Önder Apo; komploculara, işgalcilere ve hainlere karşı direniş sözü verdi.”

Kürt halkına işgalcilere ve komploculara karşı ayağa kalkma çağrısında bulunan Bilehi, “Kürt halkı tarafından eşsiz bir mücadele yürütülüyor. Ancak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü hala sağlanamadığı için bunun yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Bu nedenle tüm gücümüzle mücadeleyi büyütmeliyiz” dedi. 

Yürüyüş ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ ve ‘Kes Nikara Roja Me Tarî Bike’ sloganlarıyla tamamlandı.