Maxmur’da özgürlük nöbeti sürüyor

Maxmur’da bulunan Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı’nda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilen nöbet eylemi sürüyor.

20 Temmuz’dan beri devam eden nöbet eylemini her 5 günde bir yeni gruplar devralıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla nöbet eylemine katılan  eylemciler Rojnews Ajansına konuştu.

Leyla Hilalî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen ağır tecride değinerek şunları söyledi: “Eylemimiz, Önderliğimize yönelik uygulanan ağır tecride karşı düzenlenmiştir. Son 3 yıl içerisinde Önderliğimize yönelik uygulanan tecrit daha da ağırlaştırıldı. Önderliğimize karşı her türlü hak ve hukuk ihlali gerçekleştiriliyor. Bizler de 4 aydır nöbet eylemimizi sürdürüyoruz. Kadınlar ve anneler olarak bu etkinliğin 28’nci grubunda yerimizi aldık. Bu etkinliğimize toplumun her ferdi katılım gösteriyor. Bu tecridin kırılması için üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Nöbet eylemi esnasında bazen Önderlik belgeselleri izliyoruz, bazen de bizleri ziyarete gelen insanlarla tartışmalar yürütüyoruz.”

Tüm kadınları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yanında olmaya çağıran Leyla Hilalî, son olarak, “Artık bizden beklenen mevcut sürece sahip çıkmamızdır. Tecrit, ihanet ve işgale karşı ayağa kalkmanın zamanı geldi. Başta Kürt kadınlar olmak üzere tüm dünyadaki kadınları Önderliğimizin kadınlara yönelik ortaya koyduğu çalışmalara sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Nöbet eylemcilerinden Kamuran Mijinî de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlanıncaya dek eylemlerini sürdüreceklerini ifade ederek şunlara değindi: “Biz nöbet eylemine 20 Temmuz’da başladık. Kadınlar, gençler, çocuklar, yaşlılar hep beraber bizleri ziyarete geliyorlar. Eylemimizde Önderliğimizin perspektiflerini dinliyor ve belgesellerini izliyoruz. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar ve Önderliğimize yönelik uygulanan ağır tecrit devam ettiği sürece eylemlerimizi sürdüreceğiz. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız.”