Maxmur’da PKK’nin kuruluş yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı

PKK'nin 45'inci kuruluş yıl dönümü Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda binlerce yurttaşın katılımıyla kutlandı.

PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen kutlamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile birlikte PKK bayrakları dalgalandırıldı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, bir konuşma yaptı. PKK ile köleliğe karşı direnişi tanıdıklarını belirten Filiz Budak, “PKK, komutan Hakilerin ve Saraların mirasıdır. PKK ile kadının yüzyıllık mücadelesi başladı ve bizler PKK ile kadın ve Kürdistan’ın özgürlüğünü sağlayacağız” dedi.

Filiz Budak’ın konuşmasının ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın PKK’nin kuruluşuna ilişkin geliştirdiği perspektiflerin ses kaydı dinletildi.

Kutlamada YNK’nin Qereçox Şubesi Sorumlusu Xazî Feysel de söz alarak “PKK’nin kuruluşunun hepimize kutlu olmasını diliyorum. PKK’nin kuruluşu, Kürt halkı için yeni bir çıkıştır.”

Kürdistan Komünist Partisi Maxmur Örgütü adına konuşan Cevher Sîdar, şu mesajı verdi: “Özgürlük Hareketi binlerce şehit verdi ve vermeye devam ediyor. Böylesi süreçlerde ulusal birlik zaferin temelidir. Bu günün tüm Kürt halkına kutlu olmasını diliyorum.”

Yapılan konuşmalar ve okunan mesajların ardından Şehit Vejîn Genç Kadın Folklor Ekibi sahneye çıkarak oyunlarını sergiledi.

Folklor ekibinin ardından sahneye çıkan Xelîl Akıncı, şarkılarıyla kitleyi coşturdu. Ayrıca çocuk folklor ekibi, Koma Jin im Jiyan im, Koma Tevçand ve Stêra Zerîn kutlamada ayrı ayrı sahne aldı.

Kutlamalar halay ve şarkılarla son buldu.