Maxmur’daki açlık grevini yeni grup devraldı

İmralı tecridine karşı 9. güne giren Maxmur'daki açlık grevini beşinci grup devraldı.

Türk devletinin İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uyguladığı ağırlaştırılmış tecride karşı tutsakların Türkiye ve Kuzey Kürdistan cezaevlerinde başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi sürerken, İştar Meclisinin öncülüğünde a Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı (Maxmur)’da başlatılan açlık grevi de 9. güne girdi.

18 Aralık’ta start alan açlık grevini kamp sakinlerinden oluşan beşinci grup devir aldı. ANF’ye konuşan açlık grevi eylemcileri Kürt Halk Önderi’nin özgür kalmasına kadar eylemlerin süreceğini belirttiler. Eylemcilerden Zeki Geveri “Önderliğimizle özgür bir ülkede yaşamak için açlık grevine girdim, bundan da büyük gurur duyuyorum. Dost ve düşman herkes şunu iyi bilmeli; bizler son nefesimize kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

‘TUSTAKLARIN TALEPLERİNE DESTEK VERİLSİN’

Eylemcilerden Wesîle Gabarî de Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğüne kadar mücadeleye devam edeceklerini belirterek şu çağrıyı yaptı: “Bir anne olarak bütün Kürtlerin ayağa kalkarak gerilla ile siyasi tutsakların direnişine destek vermelerini istiyorum. Özellikle de Kürt kadınlarının siyasi tutsakların bu talebine destek vermeleri gerekiyor.”

Evdilayê Spêrtî ise Kürt Halk Önderi’nin şahsında gerçekleşen uluslararası komploya dikkat çekerek şöyle konuştu: “Küresel güçlerin işbirliği sonucunda önderliğimizi esir alıp zindana attılar. Ancak ona bağlılığımızı bitiremediler, Önder Apo’nun felsefesiyle kurulan PKK’ye bugün milyonlar sahip çıkıyor. Bizler de şunu söylüyoruz; ne olursa olsun Önder Apo’nun bu felsefesi zafere ulaşacaktır.”