Maxmur’daki nöbet eylemini 5. grup devraldı

İmralı tecridine karşı Maxmur Mülteci Kampı’nda başlatılan nöbet eylemi 5. grupla devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı her yerde eylemler sürüyor.

Maxmur Mülteci Kampı’ndaki Şehit Aileleri Komitesi, tecridin kaldırılması için 20 Temmuz’da dönüşümlü nöbet eylemi başlatmıştı. Nöbet eylemi 5. grupla devam ediyor.

'ÖNDERLİK TÜM SALDIRILARA RAĞMEN DİRENİYOR'

Eylem yeni gruba devredilirken, Deniz Fırat şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra 4’üncü grup adına Evin Taş bir konuşma yaptı.

Abdullah Öcalan şahsında tüm Kürt toplumunun tecrit edildiğini söyleyen Evin Taş, "Bilindiği üzere 25 yıldır ağır bir tecrit altında tutulan Önderlik, tüm saldırılara rağmen direnişten vazgeçmedi. Kurdistan dağlarında bu halkın çocuklarına yönelik kimyasal silahlar kullanılıyor ancak kimse buna ses çıkarmıyor. Biz de TCM ve TJCM olarak direnişimizle bu tecride karşı duruşumuzu göstermek istedik" dedi.

Evin Taş, gençlerin tecride karşı tutumuna ilişkin şunları söyledi: “Tüm dost ve düşmanlarımız Maxmur ve Kürt halkının tek bir genci kalana kadar Önderliğimizden ve hakikatten vazgeçmeyeceğimizi bilmelidir. Bizler ‘gençler Önder Öcalan’ın fedaileridir’ sloganını esas alacağız. Maxmur Kampı gençleri olarak Önder Öcalan’ın felsefesini savunduğunu söyleyen gençleri ve tüm Kürt gençlerini tecride karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz.”