Maxmur halkı: Belediyeler kayyumlara terk edilmemeli

Türk devletinin kayyımla DBP’li belediyelere el konulması Maxmur (Ş. Rüstem Cudi) Mülteci Kampı’nda basın açıklamasıyla kınandı.

Kayyumlarla Kürt halkının iradesine el konulduğu, belirtilen basın açıklamasında herkesin olduğu yerde bu işgale karşı direnişi büyütme çağırısı yapıldı.

‘AKP’NİN BELEDİYELERİMİZİ İŞGALİNE SESSİZ KALINMAMALI’

Açıklamada konuşan Maxmur Belediyesi Eş Başkanı Kendal Kara, “AKP devletinin inkar-imha siyaseti üzerinden yürütmeye çalıştığı her türden saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz” diyerek seçimlerde belediyeleri kaybeden AKP hükümeti bu sefer kayyum yoluyla halkın iradesine bu şekilde el koymaya çalıştığını ifade etti.

Kürt halkının hiçbir zaman bu tür saldırılara karşı boyun eğmediğini ve bundan sonra da eğmeyeceğini kaydeden kara “Onların inkâr ve imha saldırılarının amacı halkımızın varlığını, mücadelesini ve direnişini tasfiye etmektir” dedi.

'KÜRT HALKI KAZANIMLARINI SAVUNACAKTIR'

Bu vahşice saldırılara karşı Kürt halkının direniş çemberinin yanında olduklarını tüm kamuoyuna duyurduklarını söyleyen Kara şöyle konuştu: “Halkımızın ulaştığı mücadele düzeyi Önder Apo’nun, şehitlerin ve direnişçi halkımızın mücadelesi sayesindedir. Bu mücadelenin ulaştığı düzeyi, kazanımlarını ve yarattığı inancı ne faşist AKP devleti ne de kimse kırabilir. Çünkü halkımız kendi kendini savunabilecek ve kendi haklarına sahip çıkabilecek düzeye ulaşmıştır.”

Halkın atanan kayyumları kesinlikle kabul etmemesi gerektiğine dikkat çeken Kara “Halk kendi seçilmişleri ile birlikte hareket ederek direnişini büyütmeli ve bu inanç ve güçle korumalıdır. Biz de Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı olarak onların direnişinin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz ve tüm halkımız Önderliğini ve kendi seçtikleri belediyelerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.