Maxmur halkı iki şehidini törenle toprağa verdi

Türk devletinin Maxmur’a yönelik hava saldırısında şehit düşen Öz Savunma Güçleri’nin iki üyesi törenle defnedildi.

İşgalci Türk devleti 1 Şubat günü saat 22.00 sıralarında Maxmur, Şengal ve Rojava’ya eş zamanlı olarak hava saldırıları düzenledi.

Maxmur’a yönelik saldırıda Öz Savunma Güçleri’nin iki üyesi şehit olurken, onlarca kamp sakini yaralandı.

Kamp halkı iki şehit için büyük bir tören düzenledi. Saat 11.00’de Şehit Aileleri Kurumu önünde yürüyüşe başlayan binlerce kişi, Türk devletini protesto etti.

Yürüyüşte sık sık “Şehîd namirin” ve “Bijî serok Apo” sloganları atıldı. Birlemiş Milletler Ofisi’ne kadar yürüyen kamp halkı burada bir basın açıklaması yaptı.

Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, hava saldırılarını şiddetle kınayarak, “Maxmur canlı bir hafızadır. Türk devleti bu duruşu yok etmek için her türlü saldırıda bulunuyor.  27 yıllık emeği yok etmek istiyor ama Maxmur halkı bugün tavrını gösterdi, Türk devletinin saldırılarının boşa çıkarılmasını sağladı” dedi.

Musul’a bağlı Maxmur ilçesinin Komünist Parti sorumlusu Hevrê Rêbwar törene katılarak, Türk devletinin saldırılarını kadı. Rêbwar, “Maxmur halkına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Konuşmalar ardından halk Kültür ve Sanat Merkezi’ne giderek burada iki şehit için tören düzenledi.

Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusif Kara, şehitlere bağlılık sözü vererek, “Faşizm ve zulüm bitene kadar sürekli mücadele edeceğiz ve direneceğiz” diye konuştu.

Daha sonra iki şehidin cenazesi mezarlığa götürülerek defnedildi.