Maxmur halkı, KDP-Irak anlaşmasına karşı yürüdü

Maxmur halkı, kampın güvenliğini KDP'nin almaması için bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemde sık sık ‘Bijî Serok Apo’ ve ‘Bimre îxanet’ sloganları atıldı.

Yerel medyadaki haberlere göre, KDP Askeri Güçler Komutanı Sîrwan Barzani'nin de içinde olduğu bir heyet, 14’üncü Alay’ın üssünde Irak Genelkurmay Başkanı Abdul Reşid Yarallah, Bağdat Operasyonla Komutanı General Qais el-Mihemedawi, Kara Kuvvetleri Komutanı Qasim El-Mihemedi ile bir araya geldi.

Görüşmede Maxmur’un sırtlarında bulunan Qereçox’daki askeri noktalara ilişkin yaşanan çatışma ve çelişkilerin konuşulduğu belirtiliyor.

Ayrıca görüşmede bir uzlaşmaya varıldığı, Qereçox’da bulunan 3 askeri noktaya KDP’nin, 3 askeri noktaya da Irak güçlerinin konuşlanacağı ifade ediliyor.

HALK YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

Halk Maxmur’un güvenliğini KDP’nin almasını istemiyor. Maxmur halkı, KDP ve Irak güçleri arasında varılan anlaşmaya karşı kitlesel bir yürüyüş düzenledi. Kamp halkı, Maxmur dışında bulunan Irak kontrol noktasına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya gelen Maxmur halkı, ‘Bijî Serok Apo’ ve ‘Bimre îxanet’ sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

Maxmur Yönetiminden bir heyetin Iraklı yetkililer ile görüşmesi bekleniyor.