Maxmur halkı Viyan Caf’ı andı

YJA-Star komutanı Viyan Caf şehadetinin yıldönümü dolayısıyla Maxmur mülteci kampında bir anma toplantısı yapıldı.

YJA-Star komutanı Viyan Caf, 2 Şubat 2006 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nu protesto etmek için bedenini ateşe vererek şehit düşmüştü.  

Mexmur Kampı’nda Şehit Aileleri Komitesi lokalinde Caf’ı anmak için bir toplantı yapıldı.

Çok sayıda kişinin katıldığı anma sırasında konuşan İştar Meclisi Koordinasyon üyesi Xantur Kara, Viyan Caf şahsında tüm Kürdistan şehitlerini andı.

Kara, “Tarihten günümüze dek, direniş ve mücadele çizgisi hep başarılı olmuştur. Bununla berabar ihanet çizgisi de her zaman yenilgi yaşamıştır. İnsan bakınca anlıyor ki Viyan Caf ve Mehmut Tunç gibi şahsiyetler Önder Apo’nun paradigmasıyla kendilerini tanımış ve öncülerimiz olmuştur. Mexmur halkı, Botan halkıdır ve her zaman şehitlerine sahip çıkmıştır. Şehit Viyan Caf’ı şehadet yıldönümünde anıyoruz ve önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Kürt halkının her geçen gün zafere daha çok yaklaştığını ve şehitleri sayesinde zafere ulaşacağını kaydeden Kara, şunları ekledi: “Şehit Viyan Caf, eylemiyle düşmana büyük bir cevap vermiş ve Önder Apo için özgürlük isteyen bir halkın her zaman canını feda edebileceğini göstermiştir. Viyan Soran, Önder Apo’suz yaşanmayacağını göstermiştir. Biz de bunun için tekrar ediyoruz; Önder Apo’suz yaşam olmaz. 15 Şubat Komplosunu nefretle kınıyoruz ve 2022 yılının Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün yılı olacağını belirtiyoruz. Bizler Önderliğe ve şehitlere söz veriyoruz, onların hayallerini gerçekleştireceğiz.”