Maxmûr heyeti, Iraklı yetkililerle görüştü

Maxmûr heyeti, kampa girmeye çalışan askerlerle ilgili Iraklı yetkililerle görüştü.

Irak güçleri, sabah saatlerinde Şehit Rûstem Cûdî Göçmen Kampı'na giderek kampın çevresini tel çitlerle kapatmak istedi. Protestoların ardından kamptan bir heyet, Iraklı yetkililerle görüştü.

Halk, Irak’a ait bir kontrol noktasına doğru yürüyüşe geçti. Kamptan bir heyet, daha sonra Irak güçleriyle görüşmeye gitti. Maxmûr askeri sorumlusu  Seîd Abdulah ile görüşmesinin ardından Maxmûr Halk Meclisi Eşbaşkanı Hacı Kaçan tarafından bir açıklama yapıldı.

'HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL ETMEYECEĞİZ'

Kaçan, Iraklı yetkililerle yaptığı görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Maxmûr ilçesi askeri sorumlusu ile durumla ilgili bir görüşmemiz oldu. Toplantımız sırasında kampın etrafına tel çit konulmasından kamuoyunun duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdik ve kampın etrafındaki tel çitleri hiçbir şekilde kabul etmediğimizi söyledik. Biz kamp halkı olarak hiçbir zaman Irak yasalarına aykırı bir şey yapmadık ve Irak yasalarına her zaman saygı duyduk. Onlarla bu temelde bir görüşmemiz oldu. Maxmûr bölge askerleri kendi kafalarına göre hareket edemeyeceklerini söylediler. Bağdat’ta kararlar alınıyor. Konuyla ilgili bu yüzden yetkililerle bir görüşme ayarlamaya çalışacağız.” 

Açıklamanın ardından kamp halkı dağıldı. Şu an için kamptaki durum normale döndü.