Maxmur Sağlık Komitesi: Tecrit ve kimyasal insanlık suçudur

Tecridin ve kimyasal silah kullanımının insanlık suçu olduğunu belirten Mexmur Mülteci Kampı Sağlık Komitesi, herkesi mücadeleye çağırdı.

Şehit Rustem Cûdî (Maxmur) Mülteci Kampı Sağlık Komitesi, Şehit Aileleri Kurumu önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve işgalci Türk devletinin kimyasal silah kullanmasını protesto etti.

‘AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR’

Açıklamayı yapan Sağlık Komitesi üyesi Xanim Babat,  “Önder Apo, Kürt halkının iradesi, inancı ve varlığı olduğu için uluslararası güçler tarafından tecrit ediliyor. Ekim ayında bütün komplocuları ve egemen güçleri kınıyoruz, asla amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtiyoruz. Önder Apo’ya uygulanan tecritten dolayı aylardır, sağlığından, kendisinden haber alamıyoruz, endişeliyiz. Tecrit insanlık dışı bir suçtur” diye belirtti.

150 KEZ KİMYASAL KULLANILDI

Ayrıca yaklaşık beş önce Türk devleti Zap, Avaşîn ve diğer bölgelere yönelik işgal saldırıları başlattığını hatırlatan Babat, Türkiye’nin hiçbir kanunun, insanlığın kabul etmediği kimyasal silahları gerillaya karşı 150 kez kullandığını söyledi. Babat, “Bu kimyasal silahları her şekliyle yasak olduğu olmasına rağmen Kürtlere, gerillaya karşı kullanılınca dünya göz yumuyor. Sağlık tarafından da bakarsak, insan sağlığı açısından da büyük bir tehlike oluşturuyor” diye konuştu.

Babat, “Bu temelde, öncelikle Sağlık Komitesi olarak Kürt halkını ve insan haklarının korunmasından yana olduğunu söyleyen herkesi mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Açıklama “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarıyla son buldu.