Maxmurlu gazeteciler Süleyman Ahmet’in bırakılmasını istedi

Maxmurlu gazeteciler, KDP tarafından kaçırılan ve 10 gündür haber alınamayan Rojnews Arapça Servisi Editörü Süleyman Ahmet'in bırakılmasını istedi.

Süleyman Ahmet’in KDP güçlerince kaçırılmasına ilişkin Maxmur’daki Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampında yaşayan gazeteciler, bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması 4 Nisan Parkı'nda gerçekleştirildi. Gazeteci Farqîn Kara tarafından okunan açıklamada, “Nerede yolsuzluk, diktatöryal rejim, baskı ve işgal varsa orada düşünce ve ifade özgürlüğü kısıtlanıyor. Düşünce özgürlüğünden yana olanlar saldırılara ve baskılara maruz bırakılıyor. Tüm bu baskı ve tehditlere maruz kalan kesimlerden biri de gazetecilerdir.

Rojnews editörlerinden Süleyman Ahmet, 25 Ekim’de Rojava’dan Güney Kurdistan’a geçmek istediğinde KDP güçlerince kaçırılarak izi kaybettirildi. Süleyman Ahmet’in ailesiyle irtibatı 25 Ekim’de Pêşxabûr Sınır Kapısı'ndan KDP noktasına vardığında kesilmiştir. KDP, Süleyman Ahmet’in kaçırılmasına ilişkin 6 gün sessiz kaldı. Ancak KDP de Kurdistan Bölgesi Hükümeti de Süleyman Ahmet’in gazeteci olduğunu ve 5 yıldır Güney Kurdistan’da yaşadığını biliyordu.

KDP’nin yaptığı kendi anayasalarına aykırıdır ve Irak’ı rencide edicidir. Ne KDP’nin yalanlarla dolu açıklamalarını ne de Irak’ın yaşananlar karşısındaki sessizliğini kabul ediyoruz. Özgür Basın emekçileri olarak Irak’ı görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye, kanunsuz işler yapanları yargılamaya ve Süleyman Ahmet’in serbest bırakılması için girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz” denildi.