Maxmurlular 15 Şubat’ı protesto etmek için alanlara çıktı

Maxmurlular, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunun 23’üncü yıldönümünde sokaklara çıktı.

Rüstem Cudi Mülteci Kampı (Maxmur) halkı, 15 Şubat 1999’da Abdullah Öcalan’ın esaret altına alınmasına yol açan uluslararası komplonun 23’üncü yıldönümü dolayısıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kamp içerisinde yapılan yürüyüşe binlerce kişi katıldı.  Saat 09.00’da Şehit Aileleri Derneği binası önünde toplanan halk, eylem çadırına kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, KCK, PKK ve HPG bayrakları ile “Kimse güneşimizi karartamaz” yazılı pankartlar taşındı.

Yürüyüşte sık sık “Bê serok jiyan nabe”, “15 Şubat Dünyanın Utancı” sloganları atıldı.

Eylem çadırı önünde Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak tarafından bir açıklama yapıldı.

Budak, “Hiç kimse milyonlara ulaşan Önder Apo’nun iradesini kıramaz. Bu temelde diyoruz ki, bizlerin onurlu ve özgür bir yaşam sürebilmesi ve Ortadoğu sorununun çözülmesi için İmralı üzerindeki tecridin kırılması, 21. yüzyılın öncüsü Önder Apo’nun özgür kalması gerekir” dedi.

Budak, “Bu amaçla tüm Kürdistan halkını, demokratik güçleri ve vicdan sahibi kişileri İmralı etrafında birleşmeye, Önder Apo’nun özgürlüğü için alanlara çıkmaya çağırıyoruz. Artık sessiz kalan güçler Kürdistan tarihinin sayfalarında utançla ihanetçi olarak anılacaktır. Gelecekte Kürt halkının yanında anılmak ve bu zaferi yaşamak isteyenler şimdi alanlara çıkılmalı” diye ekledi.