Maxmûrlular, Türk devletinin Süleymaniye’deki saldırısını kınadı

Maxmûr'daki öğrenciler ve kamp halkı, işgalci Türk devletinin Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’na yönelik saldırısını kınadı.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’ndaki (Maxmûr) öğrenciler ve kamp sakinleri, Türk devletinin 7 Nisan’da Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’na insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı basın açıklamasıyla protesto etti.
Kurdistan devrim şehitleri için saygı duruşunun ardından basın açıklaması, Şehit Koçerin Lisesi Yönetim Üyesi Mustafa Ergen tarafından okundu.

'HALK İÇİN ÇALIŞAN ÖNCÜLER HEDEF ALINIYOR'

Mustafa Ergen, şunları belirtti:

“Kurdistan’ın tüm parçalarında yapılan saldırılara baktığımız zaman insanlık için mücadele eden, bedel ödeyen ve canını feda eden Kürt öncülerin bu saldırılarda hedef alındığını görüyoruz. Yine Kürt halkının Rojava’daki öncülerinden biri YNK’li yetkililerle görüşme yaptıktan sonra hedef alındı. Faşist AKP-MHP rejimi ile Kürtlerin içindeki hainler, Kürtlerin sesini duyuran ve insanlık onurunu koruyan şahsiyetleri hedef alıyor. Bizler de tüm öğretmen, öğrenci ve kamp halkı olarak kamuoyunu insani görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz.”