MED TUHAD-FED: Tecrit herkesi etkiliyor

MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Mehmet Temizyüz, İmralı tecridinin tüm halkları etkilediğine dikkat çekti, STÖ'lere ve uluslararası kurumlara çağrı yaptı.

MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş’ın aileleriyle yaptığı görüşmeye ilişkin federasyon binasında açıklama yaptı.

'HERKES TECRİTTEN ETKİLENİYOR'

MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Mehmet Temizyüz, "Çatışmalar, şehirlerin ablukaları, Rojava’ya yönelik geliştirilen politikalar, zindanlara yönelik artarak devam eden baskılar, tümüyle Sayın Öcalan’ın şahsında başlatılan tecridin sonuçlarıdır. Sayın Öcalan’a yönelik devam eden tecrit, artık bu coğrafyada yaşayan tüm halkları etkilemiştir” dedi.
Temizyüz, "Krizinin geldiği noktayı aşmak için bir an önce Sayın Öcalan’la avukat, aile ve heyetlerin tekrar görüşmelerinin başlatılması ve 2015’te bitirilen sürecin yeniden başlatılması, tüm halklar için elzem niteliktedir" ifadelerini kullandı.
Temizyüz, görüşmenin kamuoyu baskısı sonucu gerçekleştirildiğini ancak mutlak tecridi ortadan kaldırmadığını söyledi.

ÇAĞRI

Temizyüz, sivil toplum örgütleri, hukuk örgütleri, siyasi partiler, Avrupa Konseyi İşkenceyi İzleme ve Önleme Komitesi (CPT), Af Örgütü ve Birleşmiş Milletler'i tecridin kaldırılması yönünde inisiyatif almaya çağırdı.