Melet: OHAL hiç bitmedi

İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, OHAL’in fiilen devam ettirildiğini söyledi.

Tüm Türkiye’de OHAL kaldırılmasına rağmen Kuzey Kürdistan illerinde fiili olarak ettiriliyor. OHAL nedeniyle hak ihlalleri rutin hale geldi.

İnsan Hakları Derneği Van Şube Başkanı Murat Melet, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi 71 yaşında olmasına rağmen hem Türkiye’de hem Ortadoğu’da insan hakları ihlallerinin devam ettiğini belirtti. Melet şöyle konuştu: “Bizler de İnsan Hakları Haftası nedeniyle şu çağrıyı yapıyoruz; bir an önce İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini esas alın. Bu kriterleri uygulandığınız zaman insan hakları vardır, diyebiliriz. Aksi halde hiçbir yerde insan haklarından bahsedemeyiz. Buradan tüm demokrasi ve insan haklarından yana olan kişilere çağrımız şudur; cesaretli olun. Cesaretli olduğunuz taktirde insan hak ihlallerini ortadan kaldırabiliriz. Aksi taktirde devletler hak ihlalleri yapmaya devam edeceklerdir.”

HAKTAN VE HAKİKATTEN ŞAŞMAYACAĞIZ

Türkiye’de OHAL olarak kaldırılmasına rağmen devam ettiğini vurgulayan Melet, “İnsan hakları savunuları olarak hiçbir eylem etkinliğimizi, halkla birlikte meydanlarda ve sokaklarda yapamıyoruz. Başta Van olmak üzere tüm Kürdistan’da, tüm Türkiye’de bir an önce yasakların kaldırılması gerekir. Düşünce, eylem ve etkinliklerin önündeki engeller kaldırılmalı. Biz insan hakları savunuları olarak hiçbir zaman haktan ve hakikatten şaşmayacağız. Bugün binlerce insan düşüncesinden dolayı cezaevindedir. Yine binlerce insan yasaklar nedeniyle dışarıda yarı cezaevinde gibi yaşamaktadır” dedi.