Maxmur halkı işgalci Türk devletine karşı yürüdü

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı halkı, işgalci Türk devletinin kampa yönelik gerçekleştirdiği saldırıya karşı yürüdü.

İşgalci Türk devleti 10 Eylül’te Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda bulunan Barış Anneleri’nin evini bombalamış, saldırı sonucu 3 kadın yaralanmıştı. İşgalci Türk devleti bugün sabah saatlerinde SİHA’larla bir evin bahçesini bombaladı. Saldırı sonucu can kaybı yaşanmazken maddi hasar meydana geldi.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı halkı, işgalci Türk devletinin SİHA’larla bugün kampa yönelik düzenlediği hava saldırısını kınayarak kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş, sloganlar eşliğinde Şehit Aileleri Kurumu önünde başlayıp Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde sona erdi. Yürüyüşün ardından gerçekleştirilen açıklamada kamp halkı adına Fatma Bilen söz aldı.

DİRENİŞİMİZ SÜRECEK’

Maxmur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Bilen, Türk devletinin Maxmur’a yönelik saldırılarını kınayarak şunları söyledi: “Bugün faşist Türk devleti kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Maxmur halkının direnişi, Türk devleti ve işbirlikçilerinin düzenlediği saldırıları boşa çıkarmıştır. Ancak tuhaftır ki bu saldırılar Irak hükümeti ve BM’den bir heyetin kampta nüfus sayımı yaptığı esnada gerçekleştiriliyor. Heyetin kampa geldikleri andan bu yana artan saldırılar endişe uyandırmaktadır. Türk devleti ve ortağı KDP’nin Irak’ı da bu kirli oyunlara ortak etme amaçlarını görüyoruz. Maxmur halkı, 30 yıldır devletin tüm kirli saldırılarına karşı direndi. Direnmeye de devam edecek.”

Kürt halkını Türk devletinin kirli saldırılarına karşı tavır almaya çağıran Fatma Bilen, “Kampımız 5 yıl içinde 14 defa bombalandı. Bu saldırılar rastgele saldırılar değildir. Bunun nedeni Irak hükümeti, BM ve insan haklarını koruduğunu iddia edenlerin sessizliğidir” dedi.