Mezopotamya İşçiler Derneği gözaltıları protesto etti

Mezopotamya İşçiler Derneği, üyelerinin Süleymaniye asayişi tarafından gözaltına alınmasını protesto etti.

Süleymaniye asayişi tarafından düzenlenen operasyonda Kuzey Kürdistanlı siyasi göçmenlerden HDP ve Mezopotamya İşçiler Derneği üyesi 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi hâlâ açıklanmadı.

Mezopotamya İşçiler Derneği, Süleymaniye’de yaşanan gözaltılara ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması metni Musa Çiftçi tarafından okundu.

'ARKADAŞLARIMIZI HEMEN BIRAKIN'

Açıklamada şöyle denildi:

“Dün Süleymaniye asayişi derneğimizin şubesine yönelik bir operasyon düzenledi. Dernekte 4 arkadaşımız gözaltına alındı. 4 arkadaşımız ise Süleymaniye’nin farklı yerlerinde gözaltına alındı. Bu Kürt halkına hizmet etmeyen bir pratiktir. Bu operasyonu hiçbir şekilde kabul etmiyor ve tepkimizi ortaya koyuyoruz. Bu saldırı Türk devletinin saldırılarının bir benzeridir. Dün Süleymaniye’de yaşananlar Türkiye’nin yaşattıklarıdır. Bizler siyasi ve kim olduğu bilinen insanlarız. Sizler Kürt güçleriyseniz ve Kürt halkını koruyorsanız bize neden bunu yaşatıyorsunuz?

Süleymaniye asayişi arkadaşlarımızın sabah saatlerine doğru serbest bırakılacağını ifade etti ancak arkadaşlarımız hâlâ gözaltında tutuluyor. Arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalı. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmaması halinde farklı eylemlerle tepkimizi sürdüreceğiz.”