Minbic savaşçısı, Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

Minbic’i DAİŞ çetelerinden kurtarmak amacıyla 1 Haziran’da başlatılan “Komutan Faysal Ebû Leyla” hamlesinde yaşamını yitiren Omer Mihemed Seyid (Rûstem Ezîziyê), Hesekê’de kitlesel bir şekilde son yolculuğuna uğurlandı.

20 Ağustos’ta Minbic’te yaşamını yitiren Rûstem Ezîziyê’nin cenazesini almak için yüzlerce kişi Şehit Aileleri Meclisi binası önünde toplandı.

Cenazeyi alan kitle araç konvoyu ile Dawidiyê köyündeki Şehit Dijwar şehitliğine hareket etti.

Seyid’in cenazesini Dawidiyê köyünde de yüzlerce kişi karşıladı. Cenazeyi omuzlara alan kitle, törenin yapılacağı alana getirdi.

Şehitlikte ise bir askeri tören düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Bengîn Badînî, Seyid’in ailesine başsağlığı diledi ve Şehit Omer’in bütün Rojava halklarını savunmak için canını feda ettiğini belirtti.

Bengîn Badînî, Rojava halklarının omuz omuza vererek ortak yaşamı koruduğunu ve Erdoğan ve çetelerinin bu birliği bozamayacağını ifade etti.

Sonrasında YPG adına konuşma yapan Zeki Kobanê, bütün özgürlük şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, Rojava özgürlük savaşçılarının karanlık güçlere karşı büyük bir mücadele verdiğini ve direniş gösterdiğini kaydetti.

Sonrasında ise Cîhad El-Licî, TEV-DEM adına yaptığı konuşmasında şehitlerin fedakarlıkları sayesinde bölgede huzurla yaşadıklarını belirtti.

Cizre Kantonu Din Alimleri Birliği adına konuşma yapan Mele Mihemed Reşîd ise, “Şehit aileleri hiçbir zaman üzülmesin. Çünkü çocukları insanlık değerlerini savunmak için şehit düşmüştür. Bu değerleri korumak için yaşamlarını verenler cennettedirler” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Omer’e ait şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

YPG savaşçılarının omzunda mezarı başına getirilen şehidin cenazesi, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.