Mîr Perwer’in anmasına polis saldırdı

Paris'te katledilen Kürt Sanatçı Mîr Perwer’i mezarı başında anmak isteyen halka polis engel oldu. Polis, Mîr Perwer'in ailesine de saldırdı.

Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen Kürt Sanatçı Mîr Perwer, şehadetinin 1. yıl dönümü nedeniyle Mûş’un Ewran beldesindeki mezarı başında anılmak istendi.

Anma katılmak isteyenler, belde girişinden asker ve polisler tarafından durduruldu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi  (DEM Parti) Mûş İl Örgütü, Demokratik Bölgeler Partisi  (DBP), DEM Parti Gençlik Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kitlenin beldeye girmesine engel olundu. Valiliğin beldeye giriş yasağını gerekçe gösteren askerler, yola barikat kurdu. Kitle ardından uygulamayı protesto ederek alandan ayrıldı.

Öte yandan beldede Mîr Perwer’i mezarı başına anmak isteyen ailesi ve yakınları da askerlerin hukuksuz engellemesine rağmen mezarın başına gitti. Burada bir süre kalan aile fertleri, askerler tarafından darp edilerek mezarlıktan uzaklaştırıldı.  

Mezarlık giriş ve çıkışları ise askerlerce kapatıldı.